Chrysler motorral érkezhet a hibrid Maserati Levante

Több plug-in hibrid Maserati jöhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rétegmodell lesz a hibrid Maserati Levante, így a Chrysler Pacifica meglévő hajtásláncát kapná egy teljesen új fejlesztése helyett.


Múlt évben mutatta be első városi terepjáróját a Maserati, a Levantét már májusban bemutattuk hazai debütálásakor. Bár tökéletesen távol áll a legendás olasz sportautógyártól ez a világ, beadták derekukat a SUV-nyomásnak, több-kevesebb sikerrel. Most a jövőbe tekintenek a mérnökök, ami utalgatásaik alapján nem csak elektromos, de konnektoros is. Mivel a gyáriak szerint az eladások kevesebb mint 10%-át adnák a hibrid változatok, nem látták értelmét új hajtáslánc fejlesztésének. Inkább körbenéztek a konszernen belül.
Hirdetés
Harald Wester, a Maserati egyik főmenedzsere úgy nyilatkozott, hogy a Levante plug-in hibrid a Chrysler Pacifica már rendelkezésre álló technológiáját használná. Habár ez egy egyterű hajtása, a Levante PHEV-t állítólag továbbra is Maseratiként lehetne vezetni. Ezt már Umberto Cini, a gyár tengerentúli piacainak vezetője mondta. „A vezetési élmény továbbra is fontos szempont lesz a Maserati számára. Ha ezt a hibrid technológián keresztül is át tudjuk adni, akkor miért ne tennénk.” Ha érkezik a konnektoros Levante, jó esély van rá, hogy további modellek, mint a Ghibli vagy a Quattroporte is örökölheti a hibrid hajtást az elkövetkezendő pár éven belül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:57
    Permalink

    Ebből látszik, hogy egy autó vételára nem igazán a technológiától, beltartalomtól függ.
    És ez a világ ilyen, ha valamit el lehet adni x pénzért még ha csak x-4-t ér is, akkor nem fogják eladni x-4-ért de még x-2-ért sem. Sajnos ez van. Nagyon kevés autó, sőt nagyon kevés termés van a piacon amit valós értékéért lehet megvásárolni.

  • 2017.10.27. at 17:57
    Permalink

    Hát azt mégsem kommunikálhatják … hogy figyúúúú vedd meg a 4x milliós dömpert frankó hybrid motorral amit eredetileg egy 1/4 ennyibe kerülő kisbuszhoz terveztünk … de legyél már akkora marha hogy megveszed azt a förmedvényt …naaaa naaaa lééééccccciiikkeeee ….. becs szó nem fogod megbánni …

Vélemény, hozzászólás?