Új fizetős parkolási övezet jön a XIII. kerületben

Tovább bővül a fizetős parkolási övezetek száma Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mától új fizetős parkolási övezet jön létre a XIII. kerületben. Mutatjuk, hol érdemes figyelni és nem megszokásból parkolni.


A mai naptól a XIII. kerületben a Szegedi út – Lehel utca – Róbert Károly körút – Dévényi utca – Szegedi út – Tatai utca – Rákos patak – Béke utca – Petneházy utca – Reitter Ferenc utca által határolt területen fizető parkolást vezetnek be. A parkolási övezetté válás után a kerületi lakosok könnyebben találhatnak várakozóhelyet lakásuk közelében, rendezettebbé válik a kerületrész, várhatóan kevesebb lesz a területet "P+R" parkolásra használók száma, ezáltal csökkenhet a kerület környezeti terhelése is - érvel az önkormányzat.
Hirdetés

Az érintett terület lakosai számára az éves lakossági várakozási hozzájárulás (parkolási matrica) az állandó lakóhely szerinti zónában biztosít díjmentes parkolási lehetőséget. Az éves parkolási matrica igénylésének feltételeiről a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. (www.kozszolgaltato.bp13.hu) honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők és a leírtaknak megfelelően "Ügyfélablak"-on keresztül, személyesen vagy meghatalmazott útján a két Központi Ügyfélszolgálati Iroda valamelyikében igényelhetik az ingyenes parkolást adó matricát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 16:40
    Permalink

    ez a szokásos duma, hogy a lakók nem férnek el 😀 félig igaz, félig nem, de a pénzbehajtás itt is a lényeg hiába ideologizálják meg.
    persze P+R parkoló nem épül a városhatárnál közelebb, mert az is így logikus ugye 😀 de vannak jó bkk termek 350-400/ óráért, azért van pofájuk elkérni a pénzt, a többi meg parkoló meg 2500 huf / nap minima, ami bkv vonalon lenne….tipikus banánköztársaság ezen a területen is az ország.

Vélemény, hozzászólás?