Plusz 20 lóerővel jön a Posche 911 Turbo és Turbo S

Tovább izmosodtak a ráncfelvarrott 911-es turbós Porschék

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is bemutatták a Porsche 911 Turbo és Turbo S modellfrissített változatát, amelyek az apró újítások mellett 20 lóerő teljesítménytöbbletet kaptak.


Annak ellenére, hogy a következő nemzetközi autószalon csak jövő év elején, Észak-Amerikában nyitja meg a kapuit, a Porsche már most bemutatta 911 Turbo és Turbo S modelljeinek ráncfelvarrott változatát. A szakavatott szemek azonnal észrevehetik, hogy a lökhárítók formája, a légbeömlők rajzolata megváltozott, ezen kívül megjelent a LED-es lámpatest is. Tovább haladva új kilincsekkel, új hátsó lámpákkal, módosított motorházfedéllel és 20 colos könnyűfémfelnikkel találkozhatunk.
Hirdetés

A beltérben megújult a kormány, amelyre egy négyállású módválasztó kapcsoló is került: normál, sport, sport plus és egyedi beállítások közül választhatunk. A Porsche Communication Management rendszere is megújult, akárcsak a PSM (Porsche Stability Management) is, amely egy PSM Sport mód gombot kapott. Ezt megnyomva a kipörgésgátló és menetstabilizáló elektronika több szabadságot enged az élményautózáshoz, az autó határait a korábbihoz képest még inkább kitolja.

Mind a Turbo, mind a Turbo S változatban egy 3,8 literes duplaturbós blokk dolgozik, melyek 20-20 lóerővel erősödtek. Előbbi immár 540, utóbbi pedig 580 lóerővel bír. Gyorsulásuk 3,0, illetve 2,9 másodperc 0-ról 100 km/órára, végsebességük 320 és 330 km/h. A teljesítmény növekedése mellett a fogyasztás 0,6 l/100 km értékkel csökkent, köszönhetően a finomhangolt motorvezérlésnek és a váltón elvégzett apróbb módosításoknak. A 911 Turbo modellek jövő év januártól érhetők majd el a piacon, Németországban 174 ezer euróról (kb. 54,3 millió forint) indul az áruk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?