Jómodorú tisztánjáró az új Kia Niro

Tud köszönni a Kia Niro újabb, teljesen elektromos tanulmánya

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már van hagyományos és konnektoros hibrid is a Kia Niróból, és hamarosan érkezik a tisztán elektromos, amit ez a tanulmányautó harangoz be.


Hasonlóan sokoldalú lesz a Kiánál a Niro, mint a Hyundainál az Ioniq. Itt is lesz mindenféle hajtáskombináció, csak simán benzinüzemű nem. A sima hibrid és a konnektoros kivitel már a piacon van, hamarosan pedig érkezik a tisztán elektromos Niro, ami kicsit máshogy fog kinézni, mint az eddigiek. A CES-en mutatta be a Kia a Niro EV tanulmányautót, amin látszik a kiindulási alap, ám a részletek egész másak.
A crossover fazont kihangsúlyozó kerékív-toldatok például lakkozott feketék, de a kocsi matt szürke fényezése sem hagyományos. Más formájúak a lámpák, és mintha magasabb is lenne kicsit az autó, persze ez csak optikai csalódás lehet. Kívülről a hűtőrács helyén lévő kijelző szúrhat szemet, ezt már láttuk több márka tanulmányán is. Lehet, hogy a Kia lesz az első, aki bevállalja, és akkor üzenhetünk az előttünk haladónak? Bent már nagyon más, mint a Niro, a letisztult, világos belsőben egy üveglapos középkonzolt láthatunk és egy szépen formázott kormányt. Ennek érdekessége, hogy az elakadásjelző gombját már így, tanulmányautó formájában is rárakták. Ezzel a megoldással mindig kéz alatt lesz a gomb, ha meg kéne köszönni egy beengedést.
Hirdetés

A Niro legfontosabb része természetesen a hajtás. A haladásról egy 203 lóerős villanymotor gondoskodik, a hatótávról pedig 64 kWh-nyi akkumulátor, amivel állítólag 380 kilométeres hatótáv is adódhat. A Kia emellett megelőlegezte, hogy 16 új elektromos, vagy részben elektromos modellt mutat be 2025-ig. Öt hibrid, öt konnektoros hibrid és 6 villanyautó érkezését várhatjuk tőlük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?