Önműködő ajtókat mutatott a Land Rover

Úgy nyílhat a jövő Land Roverének ajtaja, mint a Rolls-Royce modelleké

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevésbé a luxus feléről közelít a Land Rover legújabb fejlesztése bemutatásához, sokkal inkább helyezik arra a hangsúlyt, hogy hasznos extrát hoznak, főként azoknak, akik mozgásukban korlátozottak.


A brit prémiumgyártó legújabb fejlesztését mutatta most meg a nagy világnak, a Jaguar-Land Rover viszont egy kicsit más oldalról közelíti meg a bemutatást. A rendszer lényege nagyjából ugyanaz, mint amit a Rolls-Royce és a Tesla is egyes modelljeinél már évek óta kínál az autóihoz, vagyis a motoros ajtónyitás. A Land Rover is kínálná mind a négy ajtóra a szervós zárást és nyitást, de egy kicsit még tovább okosítanák. A központi kijelzőről lehetne nyitni az ajtókat bentről, kívülről pedig akár gesztusvezérléssel, de programozhatóvá is tennék, miszerint a zárást automatikusan is megtenné, ha ellépünk az ajtótól, persze kulccsal a zsebünkben.
Hirdetés

Az új rendszer kommunikációját azonban nem elsősorban a luxusra és a kényelemre fókuszálják, sokkal inkább arra világítanak rá, hogy egy ilyen megoldás mennyivel könnyítené meg a mozgásukban korlátozott autóvezetők életét. A tesztre Mark Omrod leszerelt kommandóst kérték fel, a fiatal katona olyan súlyos sérüléseket szenvedett utolsó bevetésén, amiben elvesztette egyik karját és mindkét lábát is. Véleménye szerint számára ideális lenne egy ilyen extra, mivel művégtagjait amúgy is nehézkesen mozgatja, de persze nem csak neki, de több mozgássérült számára is könnyebbséget jelentene. A Jaguar-Land Rover egyelőre nem árulta el, mikor lesz sorozatgyártásra kész a megoldás, de hamarosan számíthatunk rá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?