Luxus haszonjármű a Toyotától

Új arcát mutatta meg a Toyota Land Crusier

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem teljesen újdonság a Toyota haszonjárművé alakított luxusterepjárója, hiszen a Toyota Land Cruiser Commercial tavaly debütált, ám idén gazdagabb felszereltségű változatot is kap.

Évtizedek alatt igazi luxusautóvá fejlődött a Toyota Land Cruiser, miközben arról sem feledkeztek meg a tervezői, hogy kőkemény terepjáróként is helytálljon. Ezekhez a tulajdonságokhoz csatlakozott tavaly az áruszállító képesség is, amit idén az Active felszereltségű modell fényűzéssel fűszerez.
Hirdetés
A Land Cruiser Commercial mozgatásáról, 2,8 literes dízelmotor gondoskodik 177 lóerővel, míg a terepjáró-képességekről többek között a központi Torsen differenciálművel felszerelt, állandó összkerékhajtás, a felező, a bőséges szabad magasság, a kiváló terepszögek, illetve a létraváz különleges, ferde kialakítású kereszttartói, amelyeknek köszönhetően a jármű nem akad fenn a terepakadályokon. A hasznos terhelhetősége kiviteltől (rövid vagy hosszú tengelytáv) függően 593 vagy 756 kilogramm, ráadásul akár 3 tonnát is vontathat. Az idén márciusban érkező Active változat egyik újdonsága a hatfokozatú manuális sebességváltó helyére érkező hatfokozatú automata, amellyel a forgatónyomaték is növekedik 420-ról 450 Nm-re. Az autóban már eddig is volt tempomat, Bluetooth mobiltelefon-csatlakoztatás, kulcs nélküli nyitás és indítás, valamint automata fényszóróvezérlés, ám az Active modell magasabb szintet képvisel. A 17 colos keréktárcsák helyett 19 colos felniket kapott és a külső kilincseket és tükörházakat is a karosszéria színére fényezték. Továbbá kétzónás automata klímaberendezést, kilenc hangszórós, digitális rádióvevős audiorendszert, valamint 8 colos érintőképernyővel szerelt Toyota Touch 2 multimédiás rendszert is kapott. Az extrák sora azonban nem ért véget ezzel, hiszen tolatóradar és -kamera, visszagurulásgátló, valamint lejtmenetvezérlő is segíti a vezető dolgát. Végül említést érdemel még, hogy a gazdagabb felszereltségű terep-haszonjármű felszereltsége navigációs rendszerrel, vonóhoroggal, valamint a rakodás során előforduló sérülésektől óvó lökhárító-védőelemmel is kiegészíthető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?