Új motorokat fejleszt az Alfa Romeo

Új benzin- és dízelmotorok érkeznek az Alfákba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két dízel és két benzines erőforrást fejleszt az Alfa Romeo, melyeket az előzetes információk szerint a középkategóriás limuzinokba szánnak.


Az új motorokat 2015 nyarán mutatják be. A kínálat csúcsát a 2,9 literes V6-os benzinmotor jelenti, amely közvetlen befecskendezéses és két turbófeltöltővel szerelt. Alapjául a Ferrari által tervezett és a Maseratiba épített 3,0 literes motor szolgál. A V6-os teljesítménye elérheti akár a 480 lóerőt is. Alap motorként a 2,0 literes négyhengeres motor fog szolgálni, 180 illetve 330 lóerős teljesítménnyel. A kézi és automataváltós verzió mellett választhatunk hátsó- és összkerékhajtást is.
Hirdetés

A dízelrajongók is örülhetnek, számukra a 2,2 literes négyhengeres motor jelenti majd az újdonságot, amely 135 és 210 lóerős kivitelben lesz majd elérhető. Egy szintén új, 3.0 literes V6-os dízel is megjelenik a palettán, amely szolgálhat majd a Jeep és Maserati modellekben is. Az újrahangolt sportos dízel 275 és 340 lóerővel érkezhet az autókba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?