Különleges festésekkel is ünnepli 100. évfordulóját a BMW

Új dekorban pompázik két amerikai M6 GTLM is az idei évben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az utóbbi idők legbrutálisabb túraautóját hozta létre a BMW, amikor bemutatta a BMW M6 GTLM versenyautót. Most különleges festésben mutatkozik Amerikában.


BMW Team RLL két különleges, 100. évfordulós festését is bemutatta a BMW M6 GTLM-ekre, amik a 2016-os WeatherTech SportsCar Championship futamain fognak indulni. Ez a bajnokság az amerikai értelemben vett Le Mans Series, az ALMS utódja 2014 óta. Eszméletlen sok nevezővel és hihetetlen autókkal. Az évfordulót ünnepelve az egyik M6-os 25-ös rajtszámmal fog indulni, hogy emléket állítson a BMW 3.0 CSL első amerikai kontinensen futott versenyszezonjának, dekorja a BMW motorsport történelmét hivatott ünnepelni. A második M6-os természetesen 100-as rajtszámot és jövőbe mutató fóliázást kapott. Mind a két autó megkapta a BMW 100. évfordulójára tervezett különleges ikont is.
A 25-ös számú versenyautón egyébként 4 különböző korszakautó is helyet kapott. A négy autót részben sikereik alapján, részben pedig a jövő utcai- és sportautóira tett hatásaik szerint választották. Így nem csoda, hogy a 3.0 CSL (az 1975-ös sebringi 12 órás győztese), a BMW M1 (talán nem kell magyarázni), a V12 LMR (1999 megbízhatósági versenyeinek királya) és az M3 GT is felkerült az autó valamely oldalára. A 100-as számú Bömös pedig része a BMW idei mottójának - "A következő 100 év." - amivel azt szeretnék kifejezni, hogy továbbra is a jövőbe tekintenek.
Hirdetés

A 3D effekttel készült dizájnelemek egyébként fényvisszaverő anyagból készültek, amik nagyszerűen fognak látszani a lámpafénynél futott daytonai 24 órás futamon ezen a hétvégén. A BMW egyébként egy egész rendezvénysorozattal kívánja ünnepelni 100. életévét egész évben, amit egy március 7-i centenáriumi eseménnyel kezdenek Münchenben. A BMW M6-nak pedig voltak már komoly sikerei a gyorsasági sportban is, még Walter Csabi is ment vele annak idején, sőt a mai napig ellátogat hozzánk 1-2 db minden évben Barta Attilának köszönhetően, aki az előző generációs, szintén brutális M6-osokkal versenyzik a Közép-Európa Zóna Kupában. Legnagyobb ellenfele természetesen az Audi R8 LMS lesz, meglátjuk helyt áll-e az új bajor technika.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?