Klasszikus versenycsíkokat villant az új BMW

Új GT4-es versenyautót fejleszt a BMW, hamarosan kiderül, milyen erős, de már mutattak részletet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

GT4-es pályás versenyautóval készül a BMW, méghozzá a 4-es kupéból. A kulcsrakész gépet hamarosan megmutatják, egyelőre csak ízelítőt kapunk, a hétvégi 24 órás versenyen debütál.

Újra GT4-es versenyautóval készül a BMW. A gyári szponzorizációval épülő M4 GT4 kulcsrakész versenyautóként lesz elérhető magáncsapatok számára is. A fejlesztés már jó ideje folyik, legutoljára tavaly év végén láthattunk róla ízelítőt, most a hétvégi 24 órás versenyen debütáló versenyautó festésébe is bekukkanthatunk. A lepel alól kandikáló M4 GT4 a klasszikus M-es dekorral gurul majd a Nürburgring aszfaltjára, valamint a farán is érdekes részletet láthatunk. A hátsó szárny kiképzése valamelyest hasonlít a ’70-es évek 3.0 CSL versenyautóinak hátuljára, ha valóban olyan lesz, igazán izgalmas lehet az összkép.
Hirdetés
A hétvégén rajthoz álló versenyautó pilótái Dirk Adorf, Ricky Collard, Jorg Weidinger és egy újságíró, Jethro Bovingdon lesznek. Az M4 GT4 versenyautó homologizációja is a versenyhétvégén történik, a vásárlók csak ezt követően juthatnak majd hozzá. Az új BMW-t hamarosan több neves versenysorozatban is viszontláthatjuk, mint a British GT Championship, a Continental SportsCar Challenge, a Blancpain Endurance Series és a GT4 European Series.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?