Szeretnél BMW modellekkel közlekedni? Budapesten megteheted!

Új prémium-autómegosztó szolgáltatás indul a BMW és a Wallis közreműködésével

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Harmadik szolgáltatóként jelenik meg a piacon a DriveNow néven ismert közösségi autómegosztó, amely a BMW és a Mini palettájáról kínál modelleket.

Budapesten április végén indul a DriveNow szolgáltatása, amely először nálunk lép a kelet-közép-európai piacra. A cég a BMW és a Daimler közös vállalatának, a SHARE NOW autómegosztónak a része, ezért sem meglepő, hogy a bajor márka és a Mini különböző modelljei közül választhatnak az ügyfeleik.
Hirdetés
Budapesten 240 autóval indul a szolgáltatás, amelynek segítségével 8 különböző BMW és Mini modell közül választhatnak azok, akik regisztrálnak. Itt jegyezném meg gyorsan, hogy a regisztráció az április 29-i indulásig ingyenes az első ötezer ügyfél számára és egy darabig utána is kedvezményesen lehet majd elvégezni. De milyen modellekről is van szó, és miért prémium a szolgáltatás?
A flottában csupa prémium kategóriákból ismert modell várja az érdeklődőket. A Mini 3, illetve 5 ajtós változatai, illetve a kabrió, valamint a BMW 1-es, a BMW 2-es Active Tourer, a BMW X1, a BMW X2 és a BMW i3 található meg a palettán. A tisztán elektromos hajtású i3-ból negyven darabot állítanak szolgálatba, amelyek a többi modellel együtt a Budapest központi területeinek nagy részét lefedő, 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen érhetőek el. Természetesen ezen kívül is vezethetők az autók, de felvételük és a letételük kizárólag a szolgáltatási területen belül lehetséges.

A prémium jelzőt pedig többek között azért hangsúlyozzák, mert a versenytársaknál némivel többet nyújt a DriveNow, hiszen Európa más piacain is ugyanúgy igénybe vehetik a szolgáltatást a regisztrált ügyfelek.

Emellett az applikációval előre betáplálható a cél, így nem az autóban ülve kell bíbelődni vele, miközben már telik a bérleti idő, továbbá az autókat elöl és hátul egyaránt felszerelték parkolóradarral, illetve a legtöbb modellben tolatókamera is segíti a manőverezést. Továbbá az applikációban beállítható a magán vagy a céges használat is, utóbbinál egyből ki is állítja a számlát a rendszer, de érdekes az a módszer is, hogy az ügyfelek tankolhatnak is az autóba, amellyel bónuszpontokat szerezhetnek. Ezeket a bónuszpontokat pedig később felhasználhatják a percdíjak lefaragására. Ugyanakkor a perc- és napidíj alapú mellett óradíjas csomagok is elérhetők. Az autók bérleti díja modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenthető. A regisztráció a DriveNow applikáción keresztül, vagy a DriveNow honlapján végezhető el. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4990 forint egyszeri regisztrációs díjért, ezt követően pedig egyszeri 9990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár a regisztrációkhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.04.11. at 18:12
    Permalink

    Én már használom egy ideje és jó móka. Optimális esetben olcsóbb mint ha BKV-vel utaznék haza, de sajna az én esetemben kb ott is ér véget a parkolóövezet.

    Vannak komoly korlátai (pl nem lehet külföldre menni a kocsikkal), de épp elég arra hogy elhalasszam a hobbyautó-projektemet.

    Ami igazán sokkolt az az hogy amikor decemberben a BMW World-ben jártam ( http://egzostive.com/bmw-world-2018/ ), a múzeum tetején található ikonikus BMW járgnyokat lecserélték egy jövő táraltra ami pont ezekről szólt: Drive Now, carsharing, alternatív energiáforrások, önvezetés elég élse váltás egy márkától ami nemrég még sheer driving pleasure jelmodattal hirdette magát.

    Persze ez ott szereplő tanulmányok nem annyira megvalósíthatóak, de épp a Driwe Now szegmens tette igazán fenyegetően közelivé az egészet.

    Minden esetre ha fele bejön annak amit a BMW felvázolt a látogatóknak nagyon másfajta világban fogunk élni 5 év múlva.

Vélemény, hozzászólás?