Ha Daniel nem is, a Taxi azért visszatér

Újabb rész készült a Taxiból!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A fehér Peugeot 407 visszatér a mozivászonra, Luc Besson ismét elővette azt, amihez a legjobban ért, de most segítsége is akad. A szereplőgárda változik, a humor és az akció folytatódik.


Éppen idén 20 éve annak, hogy megjelent az első Taxi mozifilm. Daniel és a fehér Peugeot évekkel a Halálos Iramban előtt tarolt, és ma is ugyanazzal a rajongással élhetjük át az akciókat, Émilien bénázásait és a halomba tört rendőrautók látványát. A Taxi négy részt élt meg eddig, és már annak az elkészülése is kérdéses volt sokáig, ám a 406-os helyére érkezett a 407-es Peugeot, és visszatértek a főszereplők is. A sztorik mindig hasonlóak, ahogy a poénok is, de máig megunhatatlan, és most érkezik egy újabb rész. Az ötödik Taxiban az eredeti szereplőgárdából egyelőre úgy tűnik, hogy csak Gibert (Bernard Farcy) maradt meg, vannak viszont új szereplők.
Hirdetés

A sztori szerint a 407-es Taxit Daniel unokaöccse kapja meg, valamilyen úton, akit egy fiatal rendőr kér fel arra, hogy segítsen elkapni a ferraris bankrablókat. A rendőrt játszó Franck Gastambide nem csak a film főszereplője, hanem az eredeti filmek óriási rajongója és az ötödik rész rendezője is egyben, a producer továbbra is Luc Besson. Autós üldözésből most sem lesz kevés, ahogy ronccsá váló autókból és bénázó zsarukból sem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.02.02. at 20:50
    Permalink

    A film vadiúj, viszont a Peugeot maradt a régi – szerintem ezzel már veszítenek jó pár nézőt. Megnéztem volna, hogy az 508-asból milyen taxit faragnak – de a baj az, hogy már az is öregecske. A helyzet az, hogy a T4XI óta bődületes változáson ment keresztül a francia autóipar – én pedig az előzetest megnézve azt látom, hogy a film ezt nemcsak hogy tükrözni nem fogja, de mintha megállt volna az idő. Továbbra is 307-esek, 607-esek robbannak, törnek – pont, mint az előző részekben. Nem baj, ettől eltekintve biztos jó lesz.

    Ja, és a rendőr-Ignis nagyon adja 🙂

    • 2018.02.02. at 20:59
      Permalink

      Sami Naceri már 56 éves, és folyamatosan meggyűlt, ill. meggyűlik a baja a hatóságokkal meg a drogokkal, úgyhogy nyilván nem nagyon keresik már filmes munkák kapcsán. Frédéric Diefenthal teljesen eltűnt, Marion Cotillard meg Oscart nyert, vélhetően már bottal sem piszkálná a Taxi-franchise-t. Gibert jó, hogy visszatér, de Édouard Montoute is benne lesz a régi csapatból. Emma Sjöberg meg talán visszatért a hazai(svéd) filmiparhoz.

Vélemény, hozzászólás?