Szerdától még olcsóbban tankolhatunk, legalábbis benzint

Újabb üzemanyagár-csökkenés közeleg, de már csak a benzinnél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt heti jelentősebb, mindkét üzemanyagfajtát érintő ármérséklés most szerdán már csak a benzinnél folytatódik, a gázolajnál nem.


November továbbra is az üzemanyagárak eséséről szól. Miután múlt héten jelentősebben, összesen 11, illetve 13 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj ára, most szerdán a benzin kapcsol rá: a Holtankoljak.hu értesülése szerint további 3 forintos ármérséklést kap. Átlagára ezzel 334 forintra apad, míg a gázolajé 348 forint marad. Marad az egyes töltőállomások közötti igen jelentős árkülönbség is, míg a 95-ös benzin az olcsóbb kutakon 320 forintos literár alatt is megcsíphető lehet, a legdrágább helyeken akár 380 forintos literár is adódhat. Bár a gázolaj átlagára több mint 10 forinttal magasabb a 95-ös benzinénél, a Holtankoljak.hu adatbázisa szerint a legalacsonyabb és a legmagasabb árak a 95-ösnél tapasztalttól alig különbözőek.
Hirdetés

Tankolás kapcsán tehát továbbra is többet spórolhatunk a kútválasztással, mint a heti árváltozásokra való figyeléssel. Ha viszont benzint tankolunk, mondjuk 40 liternyit, akkor adott kúton e héten is megtakaríthatunk 120 forintot, amennyiben szerdáig várunk vele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?