Tovább drágulhatnak az üzemanyagok, főként a benzin

Újabb üzemanyagár-emelés várható

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten egységesen drágultak az üzemanyagok, a következőn a benzin esetén a gázolajénál jelentősebb áremelés várható.

Péntektől 2 forinttal drágább a benzin és a gázolaj is, a következő héten pedig újabb, ráadásul a benzin esetén fokozottabb áremelés várható.
A héten ugyanis a nemzetközi tőzsdéken elsősorban a benzin ára nőtt, az 3,9 százalékkal emelkedett, míg a gázolaj szerényebb mértékű, 1,5 százalékos áremelkedést mutatott. Bár ezek is elegendőek lennének a töltőállomási árváltozáshoz, a helyzetet rontja még a forint is, ami közel 0,8 százalékkal gyengült a dollárhoz képest. Ha a tőzsdei - dollárban számolt - üzemanyagárakat forintosítjuk, a benzinnél már 4,7, a gázolajnál 2,3 százalékos drágulást látunk. Ez pedig csaknem biztossá teszi a jövő heti áremelést, ami a benzin esetén 4-5, a gázolajnál 2-3 forintosnak ígérkezik.
Hirdetés
A várhatóan már hétfőn bejelentésre kerülő, szerdától életbe lépő árnöveléssel a 95-ös literenkénti átlagára 413-414, a gázolajé 419-420 körül várható. Aki olcsóbb kút mellett halad el, annak érdemes lehet tankolnia már a hétvégén, áresés ugyanis semmiképp sem várható, az viszont továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások árai között akár 20-30 forintos eltérések is adódhatnak, így a tankolás ideje mellett elsősorban annak helyére ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 10:56
    Permalink

    Üdvözletet!

    Szívesen olvasnék egy cikket/tesztet a külömböző benzinkutak üzemanyagaiban lévő “bio” üzemanyag tartalomról!
    Nem akarok reklámozni de pl a Lukoil kutakon e10 van a 95ös benzin kútoszlopára írva. Azaz 10%etanol tartalom!? Nem hívják fel kellően a figyelmet,sőtt kérdésemre sem tudtak válaszolni. Tudtommal más kutakon egyenlőre maradt az 5
    % bio tartalom. Mindenesetre átpártoltam egy nagynevű kúthálózathoz. Mindenesetre érdemes lenne felhívni az emberek figyelmét arra hogy a 95 benzin már nem csak benzin! Mégis meg fizettetik velünk az árát…

Vélemény, hozzászólás?