Relatíve olcsóbb Teslák érkeznek

Újabb változatok jönnek a Model S-ből: gyengébbek, de olcsóbbak lesznek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érzi a Tesla, hogy kicsit hamar mutatták be a Model 3-at és még nem tudják egyhamar szállítani őket, ezért a Model S-ből dobnak piacra két olcsóbb verziót.

Óriási siker lett a kis Tesla, pedig még el sem kezdték a gyártást. Bemutatója után két héttel már átlépte a 400 ezer megrendelést. Kicsit érzik is a súlyát a Teslánál, hogy nem tudják kiszolgálni a népet, ezért a szintén bombasikerű Model S-ből dobtak piacra két butított verziót, hogy akinek nem a hatótáv számít, csak az ár, legyen mit kapnia szinte azonnal. Két verzió került a palettára, a 60 hátsókerék-hajtású, míg a 60D mind a négy kerekén kapaszkodik, előbbi nyilván a legolcsóbb Model S változat. 67 200 dollárba kerül, ami nagyjából 18,5 millió forint, a 60D pedig 19 millió fölött kezdődik. Így sem olcsó a Model S, de kedvezőbb áron megkapható, mint eddig. Ami viszont a legnagyobb érdekesség, hogy a gyors döntés, valamint a költségek alacsonyan tartása érdekében nem fejlesztettek, illetve nem változtattak a technikán. A 75 kWh kapacitású akkumulátorcsomagon sem, szoftveresen butították le, hogy csak 60 kWh áramot legyen képes tárolni. 340, illetve 350 kilométeres hatótávot engednek nekik, ugyanakkor a vásárlás után megadják azt a lehetőséget, hogy a tulajdonos fizethet a hatótávnövelő szoftveres frissítésért. Kíváncsiak lennénk, hány hekker fog küzdeni a rendszer feltöréséért, komoly szakág is kiépülhet rá, ha valakinek sikerül. Ugyanakkor nagy előnye a 60 és 60D-nek a Model 3-mal szemben, hogy rájuk is érvényes a Model S-hez járó ingyenes töltési lehetőség a Tesla gyorstöltő hálózatán.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?