LMP1 prototípust fejleszt a Ginetta

Újra lesz Ginetta a Tartóssági Világbajnokságon (FIA WEC)

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a Ginetta is LMP1 prototípust mutat, ami kísértetiesen hasonlít a leköszönő Audi R18-hoz. Már jövőre bevetnék a technikát.


Noha a nagyok csatájába nem fognak beleszólni, 2018-ra új gyártóval bővül az LMP1 kategória. A Ginetta ugyanis P1 prototípus fejlesztésbe kezdett, épülő 10 versenyautójukat pedig privát csapatok vehetnék meg. Ezzel méltó ellenfelére talál majd a sokáig egyedüli privát LMP1 csapat Rebellion Racing és az osztrák ByKolles Racing is. A hír persze kevésbé meglepő azok után, hogy 2015-ben elkészítette LMP3 autóját a brit gyár, majd volt egy sikertelen LMP2 próbálkozásuk is.
A 10 prototípus szülőhelye Leedsben lesz, a brit Ginetta gyárában. A technikáért Ewan Baldry felel, míg az aerodinamikáért a gyorsaságiban legendának számító Adrian Reynard. Nevéhez temérdek sikeresebbnél sikeresebb versenyautó kötődik. Több motorgyártóval is tárgyalnak, szóba került a Honda és a Mecachrome is. Valószínűleg nem hibrid rendszert kapnak majd az autók.
Hirdetés
A Ginetta egyébként 2010 után tér vissza Le Mans-ba, akkor a Zytekkel együttműködve LMP1 és P2 autóik is voltak. Úgy látszik, valóban hatalmas űrt hagyott maga után az Audi, aki 2016 végén abbahagyta Endurance programját. Bár hiányozni fognak a mezőnyből, úgy látszik a mind több márka megjelenésével pozitív oldala is lesz kiszállásuknak. Komoly költségei miatt korábban elképzelhetetlen volt, hogy gyári csapatokon kívül népes LMP1 jöjjön össze. Ez a hibrid kategóriában most is igaz, ám úgy látszik, a hagyományos hajtású prototípusok kezdenek magukra találni, hiszen a BR Engineering a Dallarával közösen fejlesztgeti P1 programját, szintén 2018-ra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?