Kiss Pál Tomi bekezdett az idei rallycross évadban

Újra nagyszerű hazai eredmények a Rallycross EB-n

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két győzelem a hazai rallycross bajnokságban, plusz egy második hely a Európa Bajnokságon Kiss Pál Tomi és a Peugeot 208 neve mellett 2017-ben.


Még csak április van, Kiss Pál Tomi viszont máris három rallycross futamon van túl. A hazai Peugeot támogatását élvező Speedbox Racing Team pilótája a Slovakiaringen kezdte a 2017-es rallycross szezont, ahol rögtön győzelemmel nyitottak a csúcsnak számító Supercar kategóriában. Majd Barcelona felé vették az irányt, ahol egy sokkal komolyabb kihívás várta a magyar csapatot. A Rallycross Világbajnokság betétfutamaként a Rallycross EB is ellátogatott a Catalunya versenypályára, ahol Kiss Pál Tominak a nagyszerű második helyezést sikerült elcsípnie. „Még most sem akarom elhinni, hogy ilyen eredménnyel zártuk a barcelonai hétvégét. [...] Ez az eredmény megmutatta, hogy jó irányba indultunk el a téli szünetben, és ezzel a támogatói háttérrel, ilyen csapattal, ez a Peugeot 208-as ütőképes autó.”
Hirdetés

A múlt héten rendezték a hazai rallycross bajnokság második futamát Máriapócson, ahol egy kalandos hétvége után újabb győzelemmel zárt Kiss Pál Tamás. A kezdeti nehézségek után az elődöntőben már magabiztosan hozta az első helyet a Peugeot Sport színeiben pompázó 208-as, végül pedig a legnagyobb ellenfél is kiállni kényszerült, így a defekt ellenére is első tudott lenni a Peugeot pilótája. Kiss Pál Tomi versenyautójának természetesen nem sok köze van az utcán látott Peugeot 208 modellekhez. A jelzésen kívül szinte minden átépítésre került, 2,0 literes négyhengeres turbómotorja egy 6 sebességes Sadev váltón keresztül adja le irgalmatlan 600 lóerő teljesítményét az összkerékhajtásnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?