Erősebb motort kap a Mercedes-Benz X-osztály

V6-os dízel érkezik a Mercedes pickupjába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan hiányolhatták, most végre itt van! A Genfi Autószalonon debütál az X-osztály új csúcsváltozata, a 3,0 literes V6-ossal szerelt X 350d.


Tavaly érkezett a kínálatba a Mercdes-Benz teherautója, az X-osztály, amely eddig kizárólag négyhengeres dízelekkel volt elérhető. Egy prémium márka viszont nem engedheti meg magának, hogy egy erős, legalább hathengeres motor ne legyen elérhető a kínálatba. A Genfi Autószalonon debütál a stuttgartiak újdonsága, az X 350 d, amely egy V6-os 3,0 literes gázolajos lesz, 258 lóerővel és 550 Nm forgatónyomatékkal. Utóbbi 1400-3200 1/perc fordulatszám-tartományban érhető el, a hajtás 7G-TRONIC automataváltón és 4MATIC összkerékhajtáson át továbbítódik a kerekekig. Vezetési módból összesen öt különböző érhető el. A Comfort mellett Eco, Sport, Manual és Off-road választható.
Hirdetés

Utóbbi módban háromféle összkerékhajtási mód áll rendelkezésre, melyek egyike felezőt is tartalmaz. A 22 cm-es hasmagassággal a gyártó szerint lehetőség van akár 45 fokos emelkedőre is felhajtani, ha pedig vízen kell átkelni, akkor 60 cm-es gázlómélységgel lehet kalkulálni. Az X 350 d kétféle felszereltséggel (Progressive és Power) érhető el. Előbbi 17 colos felniket, bőrkormányt és nyolchangszórós hifit tartalmaz, míg utóbbi már 18 colos felniket ad, ezen felül pedig LED-es fényszórókat is. A genfi bemutató után nem sokkal a kereskedésekbe is megérkezik, németországi ára 53 ezer euróról indul (kb. 16,4 millió forint).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?