Mindenki nyugodjon meg, most már vadul a Cupra!

Vadító a Cupra új tanulmányautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan rácsodálkoztak, hogy a Cupra első utcai modellje egy SUV, az Ateca személyében. Hát, most megint egy crossover jellegű járművet villantottak, de ez már sokkal egyedibb gépezet.


Versenyautóként ott a Leon, amely már Cupra emblémát visel a túraautó versenyeken, első utcai modellként pedig a SEAT Ateca 300 lóerősre gyúrt változatát kínálja a spanyolok új márkája és következő lövésnek is egy már létező SEAT modellre számítottunk tőlük. Ám most mégis egy teljesen önálló autóval rukkoltak elő. Bár a Formentor még csak tanulmányautó, a képek alapján nagyon közel áll a sorozatgyártáshoz - és egy kicsit talán a SEAT Aronához is.
Ugyanakkor az is lehetséges, hogy a következő generációs Leon arcát, vagy egy ahhoz hasonló frontrészt árul el a Formentor, ami lényegében egy „kupésított-crossover”, agresszív és éles vonalakkal. Elöl a lökhárító szélébe vágott két légbeömlő, hátul pedig a hatalmas diffúzor növeli a sportos hangulatot, illetve a négy kipufogóvég is elég dögös, ahogy a keresztben végigfutó fénycsík is csalogatja a tekintetet.
Hirdetés

Az utastérben a sportos imázsnak megfelelően sportkormány és karbonbetétekkel felszerelt, bőrborítású ülések várnak az utasokra. A gyári fotón jól látható még a 10 colos kijelző a középkonzol tetején és a DSG váltó kapcsolója is. Ez egy 245 lóerős, hálózatról is tölthető hibrid erőforráshoz kapcsolódik, amely akár 50 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos hajtással. További részleteket nem árult el a Cupra, ám hamarosan, a Genfi Autószalonon élőben is debütál az autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?