Érkezhet a Juke és C-HR ellenfél targatetős VW

Valóság lehet a Volkswagen T-Roc kompakt crossover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Golf méretű kompakt crossoverrel léphet piacra a Volkswagen. A Juke és C-HR által uralt szegmenst célozná a T-Roc, már ha így hívják majd.


Virágzik a divatcrossoverek szegmense és a Volkswagen sem szeretne kimaradni belőle. Már 3 éve, hogy a Genfi Autószalonon bemutatkozott a T-Roc koncepció, ami egy mókás, kétajtós kompakt crossover tanulmány, két kivehető tetőelemmel, vidám külsővel és 4Motion összkerékhajtással. Már a genfi debütáláskor a Tiguan alá pozicionálta a gyár; LED-es fényszórói mellett, elöl-hátul kamerákat is kapott. Akkor a 184 lóerős 2.0 TDI-vel és 7 sebességes DSG-vel szerelték, alapját - nem meglepő módon - az MQB platform adta. Street, Off-road és Snow módokat is kapott, valamint tereptulajdonságait rövid túlnyúlások, hegymeneti elindulássegítő és lejtmenet-vezérlő javította. A koncepció még 1420 kilós volt és 19 colos felniket viselt, ebből kérdéses, hogy mennyi marad a sorozatgyártott változatra.
Hirdetés

Most ezt a koncepciót élesztené fel a Volkswagen és lépne vele harcba az egyelőre Nissan Juke által uralt kompakt crossover szegmensbe, ahol egyre jelentősebb, sőt az egyik legjelentősebb szereplő lett a Toyota C-HR. Városi terepjáró téren a 7 üléses Tiguan Allspace és az Atlas bemutatásáról szólt az utóbbi időszak a Volkswagen életében, azonban a hírek szerint a kompakt crossovert minél előbb, már augusztusban piacra dobnák Európában. A modellnév messze nem biztos, hogy T-Roc lesz. Összeszerelését valószínűleg a portugál gyártósor mellett Mexikóban is végzik majd, hisz ott is nagy a kereslet a megfizethető, apró crossoverekre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?