A Caterham kiesett a pixisből, Renault lesz az Alpine

Vége a Renault-Caterham vegyesvállalatnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kell megijedni, lesz Alpine sportkocsi, csak a Caterham kiszáll a fejlesztéséből. Úgy néz ki komoly volt a csörte a két cég között.


Mint megírtuk, a Caterham fejlesztette Alpine nem tetszett az anyacég potenciális vásárlóinak. A nagy Renault és a kis brit sportkocsigyár ezen rúgta össze a port, hiszen az eredetileg 2015-re ígért Alpine utód már közel volt a szériaérettséghez. A konfliktus feloldhatónak tűnt, de mint végül kiderült, mégsem volt az. A Renault kivásárolta a Caterhamet a még 2012-ben létrehozott, a Renault és a Caterham által fele-fele arányban birtokolt, az Alpine kifejlesztésére létrehozott vegyesvállalatból. Így önállóan, teljes mértékben a saját szájízük szerint fogják kihozni a Porsche Cayman ellenfelének szánt sportkocsit, és ígéretük szerint tartani tudják majd a 2016-ra tervezett bemutatót. A legfrissebb hírek szerint már a külső és a belső dizájn is 90 százalékban készen van.
Hirdetés


Kár az egész ügyért, a Caterham neve volt a garancia arra, hogy kőkemény sportkocsi legyen az Alpine márkanéven kínálat autó. A Renault döntése mindenesetre érthető. Reméljük, hogy a kis angol cég emiatt nem fog pénzügyileg nehéz helyzetbe kerülni, ahogyan azt is, hogy nem akad el a félig-meddig már kész kocsi megvalósítása. Korábban szó volt arról is, hogy Renault-ként hozzák majd forgalomba, hogy ezzel is fényezzék a francia márka imidzsét. A régi és a versenysportban jól csengő név visszahozásával jobb eséllyel meccselhetnének az alapváltozatában is 275 lóerős kicsi Porschéval, így vélhetően ezt fogja megkapni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?