Jön a Lexus GS izomváltozata, nem is akárhonnan!

Versenymérnökök fejlesztik a legújabb Lexus sportszedánt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Így kapnak prémiumot a fejlesztők: a Toyota motorsport-tevékenységeiért is felelős Gazoo Racingre bízták az alapvetően luxusszedán Lexus GS sportosítását.


Aki korábban nem hallott a Gazoo Racingről, a Toyota Yaris GRMN kapcsán bizonyára találkozott a nevükkel nemrégiben: ők feleltek a WRC rali-világbajnokságra kifejlesztett Yaris versenyautó utcai homológ kiadásáért. Most viszont a modellpaletta másik végpontján elhelyezkedő Lexus GS luxusszedán sportverziójának értő kialakítását bízták rájuk. Az első generációs GS F a maga kézzel összeszerelt, 5,0 literes, V8-as motorjával, 477 lóerős teljesítményével, 270 km/h végsebességével és 4,6 másodperces gyorsulásával a prémium sportszedánok piacának különleges és versenyképes képviselője - a mai napig. A Gazoo Racing képbe kerülésével azonban egészen más alapokra helyeződhet a modell.
Hirdetés

„A Gazoo Racing minden fejlesztésénél az önfeledt vezetési élmény, ha úgy tetszik, a játékosság az első számú szempont, és ennek a Lexus esetében is így kell lennie. Így a hátsó kerekek minél tökéletesebb tapadása, a részletgazdag visszajelzés és a pontosan kitapasztalható határtartomány mellett erre a további tömegcsökkentésre kell törekednünk.” – árulta el amerikai újságírókkal beszélgetve Shigeki Tomoyama, a Gazoo Racing elnöke. Kitalálható: hátul lesz a hajtás, a motorról pedig még a nyáron az a hír járta[/url], hogy a korábbinál szerényebb méretű, 4,0 literes, de ikerturbós V8-as lesz.
A GS F szedán egyébként csak az első epizód lesz egy hosszúnak és gyümölcsözőnek ígérkező együttműködésben, a Gazoo Racing ugyanis a jövőben a Lexus F sportrészlegének állandó partnereként fog tevékenykedni. Ennek során nemcsak a versenypályákon szerzett tapasztalataikat hasznosíthatják, hanem az olyan, szintén utcai modellek fejlesztése során kidolgozott megoldásokat is bevethetik, mint a hamarosan színre lépő, régen várt Toyota Supra, amelynek végső hangolását szintén a Gazoo Racing végzi, Akio Toyoda elnök-vezérigazgató személyes felügyelet alatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?