A Skoda Fabia R5 jött, látott, győzött…

Veszprém Rallye: a Herczig, Bacigal páros volt a leggyorsabb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Janikáék kicsúsztak az ORB 5. fordulóján, a Veszprém Rallye-n, a bajnokságot vezető Herczig-Bacigál páros új autóval nyert.

A Magyar Országos Rallye Bajnokság idei 5. futamát óriási várakozások előzték meg. A most hétvégén rendezett 22. Veszprém Rallye-ra (igaz, hogy csupán egy futam erejéig, de) többszörös bajnokok szálltak vissza a „ringbe” azért, hogy terveik szerint egy kicsit megbolygassák a mezőny állását. Mindemellett Janika székesfehérvári eredménye után mindenki kíváncsian várta a folytatást úgy, hogy közben a Skoda Rally Team Hungaria csapata egy új versenyautóval szállt harcba. A sok izgalmas lehetőség között a forgatókönyv a „szokásos” veszprémi futam szerint alakult. Ahogyan ez Veszprémben lenni szokott, a hétvége hozott jót-rosszat egyaránt. A mezőny megtizedelődött. Sok volt a technikai probléma és a defekt. A második szakasz végén Janikáék is kicsúsztak egy balkanyarban, melynek következtében fel kellett adják a versenyt. „Három kilométerrel a cél előtt, már az aszfaltos részen volt az a balkanyar, amelyben lecsúsztunk az útról, be az árokba. Mély volt, úgyhogy felült a Peugeot alja az árok szélére, és bár a nézők kiszedtek minket, nem tudtuk folytatni, mert megsérült a hűtő, és valószínűleg a motor is. S hogy addig mi történt? Az első szakaszon nagyon sokat hibáztam, volt néhány túlcsúszásunk, a második azonban már eléggé dinamikus volt, gyorsabbnak éreztem, mint az elsőt, de hát nem tudtuk befejezni, úgyhogy teljesen mindegy is...” – nyilatkozta csalódottan a Peugeot-Total Hungária Rallye Team pilótája.

Volt azonban egy csapat, akiknek a teljesítménye megközelítette a maximumot. A teljesítésre váró 8 gyorsasági szakaszból 7-et megnyertek, majd az utolsó szakaszon még a power stage-t is „behúzták” – ahogyan ők fogalmaztak. Ezzel pedig a Skoda Rally Team Hungaria, a Herczig Norbert/Igor Bacigál páros még tovább növelte előnyét a bajnokságban. A csapat teljesítménye valóban egész hétvégén fantasztikus volt. Higgadtan, precízen és pontosan autóztak.
De nézzük, hogyan vélekedett erről a csapat pilótája, Herczig Norbert: „Az új versenyautónkról: a Skoda Fabia R5-ről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Eddig is tudtuk, hogy a Skoda mérnökei jó munkát végeznek, a friss munkájuk eredményéről viszont most testközelből is meggyőződhettem. Egy szóval jellemezném: tökéletes! A Skoda Fabia R5-tel egész hétvégén úgy éreztük magunkat, mintha egy gyári csapatban versenyeznénk. Folyamatos információáradattal voltunk ellátva, sőt a mi véleményünk, visszajelzéseink is feljegyzésre kerültek az autó további sikerei érdekében. Azt már a futam előtt is tudtam, hogy Raimund Baumschlagernek a versenyautóinkkal kapcsolatban szinte mindig igaza van, de most újra meggyőződhettem róla: a Skoda Fabia R5-tel könnyebb gyorsabban menni!”
Hirdetés
A Magyar Rallye Bajnokság következő futamára közel egy hónap múlva kerül sor, melyet országhatáron kívül, Kassán rendeznek, majd (a tervek szerint) októberben, a Mecsek Rallye-val zárul az évad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?