Ütközött és fának csapódott, majd kettészakadt egy Lamborghini

Videón is látható a New York-i Lamborghini-baleset

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem gyulladt ki, hiszen nem Ferrari, ám New Yorkban kettészakadt egy Lamborghini Aventador, miután egy ütközés következtében fának csapódott. Mindez videón (is) látható.

Számos Ferrari tűzesete után ezúttal egy (korábban már tesztvezetéskori töréssel is címlapra került) Lamborghini Aventador balesete a szenzáció. A szénszálas karosszériájú autó ugyanis kettészakadt egy ütközés során New York Brooklyn városrészében. A helyszíni beszámolók szerint a megengedett tempó csaknem háromszorosával, 100 mérföld/óra, azaz 160 km/óra környékén száguldott a 6,5 literes, 700 lóerős V12-essel hajtott (100 km/órára 2,9 másodperc alatt érő, 350 km/órás sebességre is képes) szupergép, amikor egy szemből érkező, sávját elhagyó, balra kanyarodó autóval csaknem frontálisan találkozott. A Lambo kitért, de farát mégis elcsapta a kanyarodó autó, ennek következtében megpördült, majd még szintén igen magas tempóval egy fának csapódott, ami gyakorlatilag félbevágta az Aventador, a Murciélagóénál 150 százalékkal merevebbnek mondott karosszériáját.
Hirdetés

A karbonszálas karosszéria ugyancsak CFRP utascellája azonban úgy tűnik, jól vizsgázott, a szabályokat megszegő sofőrt ugyanis állítólag komoly sérülések nélkül szállították kórházba. Így aztán majd hamar bíróság elé állhat, hogy feleljen tetteiért, vélhetően nem csak az alapáron is 90 millió forintos autót kell majd bukásként könyvelnie, hanem további pénzbírságra, kártérítési kötelezettségre is számíthat. Sérült ugyanis a másik autó - szintén vétő - sofőrje is, s nyilván a felvételt rögzítő térfigyelő kamerás ház kerítése is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    Jajj, hagyjuk már Juliskát ! 🙂
    Ki a búbánatot érdekli, hogy ki volt a hibás ??! Ez csak üres, óvodás takarózás, hogy nem én, a Jóska hibája volt !
    Mindketten hibáztak, mert bekövetkezett a baleset. Ezen nincs mit tovább ragozni, hülye volt mindkettő. Ha látom, hogy egy disznó lapos, fenyegetően kinéző ( vélhetőleg ) sportkocsi közelít, akkor már csak azért is elengedem, hogy megcsodálhassam miféle járgány ez itt, nem pedig bevágok elé, hogy na majd én most móresre tanítalak… Nem. Az majd a rendőr vagy az erre megfelelő jogkörrel rendelkező hatóság dolga, nekem a ( magyar ) KRESZ a bizalmi elv alapján azt írja elő, hogy köteles vagyok akár a mások által előidézett balesetveszélyes helyzetet is elhárítani, amennyiben lehetőségem van rá. Márpedig itt lett volna lehetőség, vár talán vagy EGY EGÉSZ másodpercet, és nincs most miről beszélnünk. Természetesen a Lambos sem hibátlan, hiszen nem kéne száguldozni, de ahogy írták korábban is, ilyen autót nem azért vesz az ember, hogy várost nézzen vagy éppen bevásároljon vele…
    A balkáni stílus nagyon találó, ideje lenne már felnőni egy kicsit a közlekedési kultúrához ! BMW-m volt, most Audim van, de eszembe nem jutna tahónak lenni csak amiatt, hogy német prémiumautóm van. Igen, néha poénkodunk a baráti körömmel, hogy elakadásjelző, aztán egyből van parkolóhely akárhol; a valóságban azonban még a mögöttes forgalmat is segítem, aki esetleg gyorsabban megy, jelzek neki, ha mehet és lehúzódással még segítem is a manőverét. Eddig még nem volt olyan, aki ne köszönte volna meg !
    Azt kell mérlegelni, hogy megéri-e az igazamért/vélt igazamért a végsőkig kitartani, és esetleg veszélybe sodorni másokat ( ami aztán gyönyörű karambolokkal-sérülésekkel, adott esetben halállal is járhat, de anyagi kárral és bürökratikus adminisztrációs procedúrával mindenképp jár ), vagy éppen lemondani az “elvekről”, és segíteni a közlekedés többi résztvevőjét, akkor is, ha nyilvánvalóan szabálytalan ( honnan tudod az autódból, hogy a másik hova siet ??! ). Tehát véleményem szerint nem kell sem okoskodni, sem pedig önjelölt igazságosztót játszani, az utakon minden sofőr élet és halál ura, ezzel a tudattal kéne vezetni, mert ha meghal valaki, vagy összetörik az autóm ( engem speciel ) az kurvára nem vigasztal, hogy de nekem pedig aztán igazam volt ! Akkor aztán verhetem a mellem… Ehelyett inkább a megoldott helyzetekre vagyok büszke, hogy ugyan necces volt, de sikerült elhárítani a bajt. Utána majd esetleg anyázhatok nyugodt szívvel, mert én minden tőlem telhetőt megtettem.

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    A kettő közt azért van különbség, a 180-al haladó motoros egy idíóta, ha ezt nem a Német szrádán teszi.
    Sajnos már letörőlték, de balra nagy ívben kell fordulni, mert ő elégé kis ívben fordult, még egy hiba a kanyaródó számláján.

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    Én is, 70-80-ra, maximum, 90-re taksálom a Lambo sebességét, de ettől még, nem a balra kanyarodó a hibás, vagyis, nem kizárólagosan.
    A környékünkön, pár évvel ezelőtt, volt egy baleset, hasonló szituációban. Egy autó hajtott ki főútra, ahol összeütközött egy, a főúton haladó motorossal. Az autó hátsó ülésén utazó fiatal lány a helyszínen, a motoros, a kórházban halt meg. A motoros, 180-nal hajtott, lakott területen. Ki is a hibás?

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    [i]Ha az ott épp akkor közlekedö ártatlan ovodáscsoportot, vagy épp a te feleségedet kaszálta volna halálra, akkor is ujra igy tennél? Gondold csak végig, tudnál aludni utána? És tükörbe nézni?[/i]

    Tökéletesen megfogalmaztad, hogy mi a probléma azzal, ha valaki -itt épp a Lambós- olyan sebességgel közlekedik, hogy ha ő vagy a násik úton közlekedő hibázik, akkor ahelyett, hogy elkerülné a balesetet végigkaszálja a járdát. A képeken látszik, hogy kb. 20 méter széles az utca 50-nél egy enyhe kormánymozdulattal el tudta volna kerülni az ütközést -látszik, hogy az ütközés pillanatában szinte áll a kanyarodó-, de akár a fék megpöccintésére is egyből megáll az autó és nem a mázlin múlik, hogy nem öl meg épp egy járdán bóklászó óvodáscsoportot.

    De az ilyen fajta emberek nem látnak az orruknál tovább, meggyőződésük, hogy ők soha nem hibáznak és mindenkit “mazsolának” tartanak aki -velük ellentétben- esetleg tudatában van saját korlátainak. Miattuk van szükség a szabályokra és azok betarttatására.

    Baj akkor van, ha az általad és általam említett két balkáni figura összetalálkozik, itt vagy ez történt vagy egyszerűen hibázott a kanyarodó sofő -ahogyan az embereknél ez előfordul. Még a fittipaldiknál is 🙂

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    Valóban igen gyorsan vezetek, de ez nem egyenlő a baleset okozással, legalábbis nálam nem. 🙂
    Azt viszont cáfolni tudom, hogy a többség balfék mazsola lenne.
    Az tény, hogy aki gyorsan hajt, annak kell jobban figyelni a többiekre, de a videóban szereplő balesetet okozó nagyon nincs rendben figyelem és reakcióidő tekintetében. Igazi balfék!
    Egyébként értem a hozzáállásodat a témához, de a balesetet okozót védeni, sőt melléállni nagyon nem okos dolog.
    Ugyan úgy nem, mint a videón szereplőhöz hasonló utcákon száguldozni. 🙂

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    1/ A kanyarodó jól tette, hogy picit megsercintette a bal hátulját, nem nagyon, csak épp annyira, hogy kicsit lelassítsa. 🙂

    Na ez a balkáni hozzáállás ami oly jellemzö egy csomo magyarra is. Ez az én majd megmutatom stilus…. Most akkor gondold végig még egyszer, ha te ülsz abban az autoban és megpöccinted szándékosan a gyorshajtó autojának hátulját, láttad végigkaszálta a járdát. Ha az ott épp akkor közlekedö ártatlan ovodáscsoportot, vagy épp a te feleségedet kaszálta volna halálra, akkor is ujra igy tennél? Gondold csak végig, tudnál aludni utána? És tükörbe nézni?
    Akkor talán ennyit a szándékos károkozásrol és közutiveszélyeztetésröl.
    Hál istennek a közlekedök nagy része nem ilyen és probáljuk menteni a menthetöt a saját kárunk árán is. Lásd a kosaras lányok buszsoförjét, probálta menteni az öreget és látod mi lett belöle. Vagy menj végig a 4-es uton biztos látsz egy kamiont beszállva az árokba aki a szemböl szabálytalanul kanyarban elözö életét mentette.
    2/
    Sajnos tele vannak az utak olyan emberekkel akik egy százezerregisztertonnás tankhajot sem vennének észre. Én elég sokat járok egy master furgonnal, mindig ég a lámpa rajta és hiába…. Mindegy mennyivel megyek. Ha tolnám akkor is nekem jönne. Sajnos az emberek nagy része ugy kap jogositványt hogy csak a szerencsén mulik hogy még életben van. Ez addig igy is marad amig az oktatok saját auton oktatnak, hisz az a cél minél kevesebbet sérüljön, kopjon az autója, a munkaeszköze…:-( A kressztudásrol nem is beszélve. Ha bevezetnék hogy balesetokozás után ha csak koccanás is az, ujra keljen vizsgázni mind kreszből, mind vezetésböl, azt hiszem megszünnének a dugok a városokban……

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    [i]figyelmetlen, balfék mazsolák[/i]

    csak szólok, hogy az emberek 99%*a ilyen, én örülök a sok száguldozó, magát baromi jó sofőrnek tartó, magadfajta fittipaldinak, de nektek a versenypálya való nem a közút

    A közutat hagyjátok csak meg a “mazsoláknak”, mert az az övék

    Ez a Lambó minimum száz métert csúszott, úgy, hogy közben még egy fa is lassította, egyértelmű, hogy száz fölött ment, egy családiházas lakóövezet mellékutcáján, ahol nincs helye ilyen sebességnek.

    A kanyarodó jól tette, hogy picit megsercintette a bal hátulját, nem nagyon, csak épp annyira, hogy kicsit lelassítsa. 🙂

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    Ez a szomorú, hogy sokan néznek, de nem látnak. Ezért vannak a balesetek. Az külön vicc, hogy elismered, hogy te is ilyen vagy. 🙂
    A Lambót minden normális, figyelmes sofőr elengedte volna, hiszen csak a vak nem látta, hogy jön, annak meg nem kell jogosítvány. 😀
    Egyáltalán nem volt több száz méter a távolság és a sportkocsi nem teljes erőből gyorsított. Nem egyértelműen az a hibás, aki gyorsan hajt (a videón egyáltalán nem abszurd a gyorshajtás!), hanem a figyelmetlen, balfék mazsolák a legveszélyesebbek. Isten mentse tőlük az embert.

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    Láttam honnan kanyarodik ki. A cikk szerint ez az autó 2,9 mp alatt van százon, a kikanyarodás és az ütközés között 5 mp telik el és nem 0-ról indul, tehát teljesen elképzelhető, hogy 100 felett ment, amely minimum a sebességhatár kétszerese. Tudom hogy ez sokak (főleg motoros szervdonorok) szerint nem sok ill bocs “[i]nem kirívó[/i]” 😀
    Pedig az autósok erre nem ill. nem is kell, hogy számítsanak. Ennyi. Örülhet a Lambós a fifty-fifty-nek én alapértelmezésben azt hoznám ki bűnösnek aki, gyorsan hajt. Erre példa is van, pl. No.-ban -sebességkorlátozás nélküli szakaszon- nem fizet a biztosító ütközés esetén annak, aki az ajánlott 130-nál gyorsabban ment.
    Amúgy egy szimpla 50-es zónában én sem nézek el több száz méter messzire (itt meg hiába is tette a kanyarodó, mert 5 mp-vel ezelőtt még nem is volt az úton a Lambo), felpillantok és ha elég helyem van, hogy egy kb. 50-el jövő autó előtt be tudok kanyarodni, akkor bekanyarodok.

    Azért ezt a háromszoros (ok kétésfélszeres) sebességtúllépést mint “[i]kicsit gyorsabban[/i]” ill. “[i]nem kirívó[/i]” -ként emlegetni… :DDD

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    Ha megnézed a videót, akkor látszik, hogy egy nem messzi utcából kanyarodik ki a Lambó. Nyomja neki (ki nem tenné :D), de azért nem kirívó a sebessége (kb.100-120-ra saccolom).
    A tehetségtelen mazsola így is úgy is eltrafálta volna, itt csak az ütközés helyzete volt kérdéses. Egyértelműen látszódott a közeledő sportkocsi, mikor az a kretén balra fordult.
    Egyértelmű a kanyarodó felelőssége. A Lambót max. figyelmeztetném, hogy máskor ne gyorsuljon, ha mazsolák vannak a közelben. 😀

  • 2017.10.29. at 22:39
    Permalink

    Akinek van szeme az egyértelműen látja, hogy semmilyen FRONTÁLIS ütközés nem volt!
    Minek kell hülyeségeket leírni?
    A szabálytalanul balra kanyarodóautó meglökte a szabályosan (lehet hogy egy kicsit gyorsan) haladó Lambó hátulját, ami keresztbe fordulva eltrafált egy fát, ami ketté szakította. Ennyi, nem több.

Vélemény, hozzászólás?