5 millió forintos villanyautó 265 kilométeres hatótávval!

Villanyautó forradalom: remek árral lép piacra a Skoda elektromos miniautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkapta hazai árát a Skoda CITIGOe iV, alig több mint 6,5 millió forintos listaára az állami támogatással 5 millió forintos fizetendőt jelent.

Már nem kérdés, a Skoda megcsinálta a nép villanyautóját! A Volkswagen up! alapú CITIGOe iV kapcsán korábban is voltak arról információk, hogy remek vételárral érkezik. Miután tudtuk már csehországi és németországi alapárát, sejthető volt, hogy a hazai, a vételár 21%-át kitevő, maximálisan 1,5 millió forintos állami támogatással akár 5 millió forintnál is olcsóbb lehet, de igazán csak most örülhetünk. Még úgy is, hogy a végül az 5 millió forint alatti vételár éppen nem jött össze, de azért majdnem.
Hirdetés
A márka konfigurátora szerint a CITIGOe iV a sok más mellett már légkondicionálót, DAB rádióvevőt és Bluetooth kihangosítót, sávtartót valamint elektromos első ablakokat és távirányítós központi zárt is adó Ambition ellátmánnyal 6 549 390 forinttól kapható, azaz az

állami kedvezménnyel 5 174 018 forinttól hazavihető.

Listaáron, a márka saját finanszírozása esetén pedig még olcsóbb, árát éppen 5 millió forint alá tolták. Ezért a pénzért nem mellesleg a CCS csatlakozós villámtölthetőség, a 7,2 kW-os AC tölthetőség, a 10 A-s hálózati töltő és a Type2-es töltőkábel is jár, valamint a 36,8 kWh-s lítium-ion akkumulátor, amivel 265 kilométer a WLTP ciklus szerinti, azaz meglehetősen valós hatótáv. Ez gyakorlatilag minden eddiginél jobb ajánlat a piacon, nem mellesleg a CITIGOe iV minden idők legolcsóbb teljes értékű villanyautója, így hatalmasat dobhat az elektromobilitás terjedésén.
A teljesen elektromos miniautó mellett a Superb iV, azaz konnektoros hibrid változatát is beárazta a Skoda, a belépő Ambition szinten 12 486 640 forint a benzines-elektromos, 218 lóerős rendszerteljesítményű és 60 kilométeres emissziómentes hatótávjával bőségesen zöld rendszámot érdemlő ötajtós alapára, míg kombiként 12 833 350 forinttól érhető el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?