Így nézhet ki az Audi csúcsbálnája

Virtuális látványterv jelent meg az új Audi S8-ról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha új modell érkezik a piacra, akkor nem csoda, hogy X-Tomi azonnal kezelésbe veszi és megrajzolja a csúcsváltozatot. Ezúttal az Audi S8-ból készített egy előzetest.


Az autósport őrültjei általában más szemszögből látják a világot, mint az átlagember. Minden kanyarban - még a folyosókon és a lépcsőházakban is - a tökéletes ívet keresik. Bármely hétköznapi tárgyba bele tudnak képzelni autóipari alkatrészeket és minden új autó bemutatásakor elgondolkoznak, hogy milyen lenne még egy kicsit felturbózva. Nem volt ez másképp most sem, miután az Audi bemutatta a vadiúj A8 csúcsszedánját, a találgatások elkezdtek özönleni.
Hirdetés

Példának okáért, pár nappal ezelőtt megjelentek nem hivatalos látványtervek arról, hogy hogyan festene az új Audi RS8. Több mint valószínű, hogy az RS modell nem, de az S8 könnyedén megvalósulhat. Az X-Tomi által készített spekulatív ábrázoláson az S8 fekete hűtőrácsot és tükröket, valamit nagyobb felniket és agresszívabb aerodinamikai elemeket kapott.
A közelgő S8 várhatóan a Porsche Panamerától kölcsönzi a motorját, a két autó egyébként azonos alapra épül. Ez azt is jelenti, hogy egy 4,0 literes duplaturbós V8-as hajthatja majd a sportos Audit. Ez a motor a Panamera Turbo és a Turbo S E-Hybrid modellekben található meg, 550 lóerőt ad le az alapváltozat, állítólag 680 lóerő érhető el az elektromotorok segítségével.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?