szept
24

Gátlástalanul büntetnek a budakalászi rendészek

Napozás ötvenezer az Omszki-tónál. Miért? Találnak rá indokot.

2017. szeptember 24., vasárnap 9:09 | Szerző: Hamvas Tamás

Ötvenezer forintra büntettek egy motorost a budakalászi rendészek, az indok elsőre nem volt járható, további kétszer változtatták, és az eredmény így is meglepő.

%KA%A Megyeri híd alatt átvezető, egyik végén sorompóval lezárt út kedvelt fotó helyszín, ám engedélyköteles. A behajtásnál van figyelmeztető tábla, aki ezt figyelmen kívül hagyja, 30 ezer forintot kell fizetnie, de csak ha lecsapnak a rendészek, akik lesben állnak, és csak a kihajtásnál ellenőriznek%KA%

A Megyeri híd alatt átvezető, egyik végén sorompóval lezárt út kedvelt fotó helyszín, ám engedélyköteles. A behajtásnál van figyelmeztető tábla, aki ezt figyelmen kívül hagyja, 30 ezer forintot kell fizetnie, de csak ha lecsapnak a rendészek, akik lesben állnak, és csak a kihajtásnál ellenőriznek

Különös történetnek járt utána a hvg.hu autós rovata, bár a főszereplő épp egy motoros, az autósokat ugyanúgy érinti. A történtek Budakalászhoz és a város önkényuralomra tört rendészeihez köthetőek, akiknek munkájuk fontossága nem megkérdőjelezhető, az már annál inkább, hogy a szabályok betartatását bármiféle megértés, emberség és tolerancia nélkül végzik. A szabálytalankodásra figyelmeztetésnek módját nem ismerik, aki szabályt szeg, bármilyen mértékben autóval, vagy motorral és arról mindegy, hogy tud-e, vagy sem, a megfelelő jelzések hiányában, arra büntetést szabnak ki, nem is kicsit.

%KA%Az Omszki-tóhoz való behajtást minden irányból másféle tábla tiltja, és van olyan, ahol nincs is semmiféle jelzés. Gergely tolta a motorját a füvön, majd letámasztotta a KTM-et egy fa tövében, hogy kicsit napozhasson. Háromféle indokkal próbálták megbüntetni a rendészek, akik a figyelmeztetést teljesen kihagyták, ahogy minden esetben (Fotó: hvg.hu/Gergely)%KA%

Az Omszki-tóhoz való behajtást minden irányból másféle tábla tiltja, és van olyan, ahol nincs is semmiféle jelzés. Gergely tolta a motorját a füvön, majd letámasztotta a KTM-et egy fa tövében, hogy kicsit napozhasson. Háromféle indokkal próbálták megbüntetni a rendészek, akik a figyelmeztetést teljesen kihagyták, ahogy minden esetben (Fotó: hvg.hu/Gergely)

Egy engedélyköteles útszakaszra behajtást 30 ezer forintra büntetnek, és nem figyelmeztetnek akkor sem, ha épp a helyszínen tartózkodnak. A HVG autós rovatának újságíróját látták behajtani a Megyeri híd alá, majd miután újságírói kötelességének tudatában ellátta fotózási feladatát az aktuális tesztautóval kapcsolatban, megvárták őt a behajtani tilos tábla tövében, és megbüntették. A történet hasonló módon megismétlődött a mi szerkesztőségünk egyik tagjával is, akit szintén 30 ezer forintos csekk várta a tábla alatt, bármiféle kérdés és tolerancia nélkül. A szabálysértés nem kérdés, ám a bírság mértéke felfoghatatlanul magas egy olyan útszakaszon, amin átmenő forgalom tulajdonképpen nincs. Az Omszki-tó napozó motorosának történetét, akinek 50 ezer forintos csekk érkezett, a hvg.hu autós rovatán olvashatják, és a szabálytalan behajtásnál sokkal cifrább.

Nyomtatás
Megosztás

Új hozzászólás írása

Hozzászólás *
 (BBCode formázások engedélyezettek) A következő BBCode formázások engedélyezettek:
[url=http://www.pelda.hu] Link neve[/url]
[b]félkövér[/b]
[i]dőlt[/i]
[u]aláhúzott[/u]
egyéb más BBCode és HTML kód használata nem megengedett.

F
D
A
URL

Hozzászólások (2 db)

pali írta: 4 hete

Engem legalább figyelmeztettek mikor a zöldhulladékot túl korán raktam ki. Állítólag csak a szállítás előtti nap estéjén lehet. Remélem akkor is ilyen eredményesek lesznek mikor az autóból a szemetüket kiöntőkre vadásznak az Erdőhát utcában :-)

A válaszoláshoz belépés szükséges
balera írta: 4 hete

Pontosan ugyanilyen sötétek a III.kerületi Laktanya utcában, a tüdőszűrőnél.

A válaszoláshoz belépés szükséges

Friss cikkek

Egy borzalmas baleset kellett ahhoz, hogy sebességmérő kamera legyen a Szentendrei úton

Bekamerázzák a Szentendrei utat

12 órája – Autósvilág hírei

Kibővítik az országos VÉDA-rendszert, a következő kamera pedig a 11-es úton lesz. A tavalyi két halálos áldozatot követelő baleset hatására lépett az önkormányzat.


Üzemanyagcellás a Toyota Fine-Comfort Ride tanulmány

Hatszemélyes egyterű koncepció a Toyotától

17 órája – Autósvilág hírei

A Fine-Comfort Ride jó példa arra, hogy a Toyota még nem engedte el az egyterűzést, sem az üzemanyagcellás technológiákat. Mégis vonzó.


Újra rajthoz áll a Volkswagen a Pikes Peaken

Versenyautót épít a Volkswagen, a hegyen indulnak Videó

20 órája – Autósvilág hírei

Csupán pár fotót és egy videót közölt a Volkswagen, amit vehetünk a Pikes Peaken való indulásuk beharangozásának. Új versenyautót építenek, ami elég komolynak ígérkezik.


dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1rdG0=
dXNlcmRiX2lkPTQ0Jmd5YXJ0bWFueT1rdG0=

Friss tesztek

Opel Insignia Sports Tourer Dynamic 2.0 CDTI AWD teszt

Az utolsó igazi Opel? Insignia Sports Tourer Videó

Kombiként kezdeti csúcsdízelével és összkerékhajtással is meggyőző volt az új Insignia, de eláruljuk, van ennél jobb konfiguráció.


Mercedes-Benz GLA 220 d 4Matic 7G-DCT teszt

Feszült pillanatok - Mercedes-Benz GLA teszt

Elismerem, hogy jól néz ki, bár ehhez kell az új kanyon-bézs fényezés. Játszik a menetfény színeivel és a beltéri világítással, tökéletes a színház, aztán felhörren a Sprinter.


Mini Countryman John Cooper Works teszt

Hívj csak hot hatchnek! - Mini Countryman JCW teszt

Terepralis gyökerekkel a háta mögött nagyot domborít szegmensében a Countryman JCW, utóbbi betűtrió pedig garancia a valódi tudásra.

Még több teszt

Használtautó.hu

SSANGYONG KYRON 2.0 Xdi Plus 4x4. klíma. felező. stb

SSANGYONG KYRON 2.0 Xd...

Ár: 1.200.000 Ft

Évjárat: 2005 / 11

Kivitel: Kombi

Üzemanyag: Dízel

BMW 320d Touring e91

BMW 320d Touring e91

Ár: 1.880.000 Ft

Évjárat: 2008 / 1

Kivitel: Kombi

Üzemanyag: Dízel

SKODA OCTAVIA Combi 1.6 CR TDI Active

SKODA OCTAVIA Combi 1....

Ár: 3.290.000 Ft

Évjárat: 2013 / 11

Kivitel: Kombi

Üzemanyag: Dízel

Még több autó