1-3 Dakar győzelem a Peugeot-tól

Tizenharmadszor nyert Stéphane Peterhansel Dakart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elsöprő győzelmet aratott a Peugeot. 9000 kilométer után is a legjobbaknak bizonyultak a világ egyik legnehezebb tereprali futamán.


Négyből három Peugeot 3008DKR fejeztbe be a Paraguayon, Bolívián és Argentínán átívelő, mintegy 9000 kilométeres Dakar ralit. Mi több, a Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena és Despres/Castera párosok az első három helyet is elhozták a világ leghíresebb és talán legnehezebb tereprali futamán az autósok között. Ezzel a Peugeot 6. és Peterhansel 13. diadalát könyvelheti el a Dakar történelme.
Hirdetés
Meg tudta ismételni tavalyi győzelmét a Peugeot, így 2016 után ismét Stéphane Peterhansel és Jean-Paul Cottret bizonyult a legjobbnak Dél-Amerikában. Carlos Sainz és Lucas Cruz óriási bukása után és az ellenfelek komoly jelenléte ellenére is hármas győzelmet tudott aratni a Peugeot. Az első Toyota, Nani Roma-val a sofőrülésben csupán 1 óra 16 perc lemaradással tudta befejezni a ralit, Sébestien Loeb 5 perc lemaradásban lett a második és a legtöbb szakaszgyőzelem az ő nevéhez köthető. A motorosoknál a KTM-mel versenyző brit Sam Sunderland, a quadosoknál az orosz Szergej Karjakin, az UTV kategóriában a brazil Leandro Torres, a kamionoknál pedig végül csak azért is az orosz Eduard Nikolaev győzött a Kamazzal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?