1 millió forint alatti árral jöhet a Nissan olcsó autómárkája

Olcsó almárkaként térhet vissza a Datsun

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dacia sikerén felbuzdulva újabb olcsó autómárkát alapít, egyben újat éleszt újjá a Renault-Nissan szövetség.

Ha valahol, hát a Renault-Nissan szövetségnél tudják, hogy mennyire jó bolt egy olcsó autómárka, mint amilyen a Renault által 2004-ban újjáélesztet Dacia. Noha a román márkanév Kelet-Európában egyértelműen nem tett jót a márka eladásainak, Nyugat-Európában talán ez is felfelé tolta a számokat, még hangsúlyosabban józan autót választhattak az ilyet keresők.
Ezúttal a Nissan és az Egyesült-Államok piaca is következik - legtovább (1983-ig) ott kínálták Datsun néven a Nissanokat, ám azóta új autók kapcsán nem találkozhatunk a Nissan által 1933-ban megvásárolt Datsunnal. Talán már jövőre, azaz a márka kvázi megszűnése után 30 évvel azonban ismét felbukkanhat a leginkább sportautóiról, kupéiról ismert Datsun, mely miként a '60-as, '70-es évek Amerikájában, ismételten olcsónak ígérkezik.
Hirdetés
A legkedvezőbb árú Datsun - amerikai információk szerint - 3000 dollárba (átszámítva 663 ezer forintba) kerülhet majd, ám abból sem az Egyesült Államok, sem Európa piaca nem fog kapni, a legolcsóbb Datsunt Ázsia fejlődő piacainak szánják. Lesz azonban Datsun a többiek számára is, olcsó is, ha nem is annyira, mint az Ázsiának vélhetően helyben gyártandó variánsok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?