10 forinttal csökken a gázolaj ára, és olcsóbb lesz a benzin is

Árzuhanás a benzinkutakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A múlt heti áremelés után ezen a héten hat forinttal csökken a benzin ára. A gázolajnál drasztikusabb az árcsökkenés mértéke, itt literenként 10 forintos a zuhanás.

A múlt heti 4 forintos benzináremelés után ezen a héten szerdától 6 forinttal csökken a benzin ára. A gázolaj árzuhanásba kezdett: szerdától tíz forinttal kerül majd kevesebbe, mint a múlt héten, amikor szintén három forinttal csökkent - erősítették meg a holtankoljak.hu értesülését piaci források. Így benzint átlagosan 383 forintos áron vásárolhatunk, míg a gázolaj átlagára 362 forintra csökken.
Várhatóan a legdrágább benzinkutakon is újra 400 forint alá esik a benzinár (a legdrágább kutakon 402,90 Ft), a legolcsóbban pedig 369 forintért lehet majd literenként tankolni. Gázolajat legolcsóbban 342 forintért, legmagasabb áron pedig 379 forintért vehetünk szerdától. Idén összesen 22 forinttal nőtt a benzin és 11 forinttal a gázolaj ára - a szerdától érvényes árakat figyelembe véve. Az idei legalacsonyabb átlagos benzinár 361, a legmagasabb pedig 390 forint volt, míg a gázolaj esetében 351 és 377 forint között szóródtak az átlagárak. Az árcsökkenés vélhető oka az olaj árának csaknem 10 százalékos csökkenése mellett az, hogy a forint is jól tartotta magát.
Bioetanolt (E85) várhatóan 285 forintos, autógázt (LPG) 220 forintos átlagos áron vehetünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?