10 milliós példányszámhoz érkezett a Bébi Benz

Tavaly 30 éves jubileumát ünnepelte, idén 10 milliomodik példányához ért a Mercedes C-osztálya

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár 1982-ben még 190-esként jelent meg a Mercedes legkisebbik limuzinja, a C-osztály onnan ered, azóta 10 millió példányban készült és kelt el.

Tavaly volt 30 éves a Bébi Benz - meg is emlékeztünk róla, idén pedig tízmilliomodik legyártott és értékesített példányához érkezett a ma már, pontosabban 1993-óta, azaz kereken 20 éve C-osztály néven ismert széria. A jubileum a 2007-ben érkezett legfrissebb nemzedék 2,3 milliós példányszámát is jelenti egyben. A négyajtós limuzin és a T-modell kombi mellé 2011-ben érkezett meg a Coupe, mely végre valódi konkurense lett a BMW 3-as hasonló kivitelének.
Dr. Joachim Schmidt, a Mercedes értékesítési és marketing igazgatója szerint a C-osztály egy világraszóló sikertörténet, hiszen a Bébi Benzként bevezetett sorozat mára a prémiumosztály meghatározó tagja lett, gazdaságosságával immár 30 éve nyeri meg a vásárlókat.
Hirdetés
Nem titok, hogy jövőre teljesen új nemzedékkel érkezik, melyből természetesen minden eddiginél is több példányt kíván majd értékesíteni a Mercedes, ezért a világ négy országában és egyben négy földrészén is gyártani fogja. Németország mellett Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban és Kínában (Pekingben). Az egyes verziók minden bizonnyal a helyi igényeknek megfelelő módosításokat adják majd, melyek által a C-osztály jól láthatóan a Mercedes legnépszerűbb sorozata kíván maradni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 23:53
    Permalink

    “gazdaságosságával immár 30 éve nyeri meg a vásárlókat”, óbazz, ennél nagyobb hülyeséget marketingestől nem nagyon láttam, Látott már ez egyet is a saját autóiból?

    Mellesleg kupéja már az elődnek is volt (W203ból), csak kevés dicsekednivaló volt vele 🙁

    Amúgy valóban nem kis dolog, a 190es volt a mai prémiumkategória megteremtője, méltán ért el siekreket. De nem az ilyen kreténségek miatt, hogy “gazdaságos”. Ez egy vicc…

Vélemény, hozzászólás?