100 fa elültetésével ünnepel a Bentley

Szép gesztussal ünnepli századik születésnapját a Bentley

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rengeteg fát ültetett a Bentley a 100. születésnapját ünnepelve és egyben jelezve, hogy elhivatottak a fenntartható autózás megteremtése mellett.

Tökéletesen időzítve, az Egyesült Királyságban már 1975 óta minden évben megrendezett faültetős hét (National Tree Week) végére elkészült a Bentley a zöld projektjével. Nem kevesebb, mint 100 facsemetét ültettek el központjuk környezetében. Vegyesen válogatták össze a fajtákat, hiszen 10 tölgy az irodaépületek előtt kapott helyet, míg 15 cseresznyefa a főbejárat mellett indulhat növekedésnek. A további hetven fa között pedig található juhar, bükk, dió, sőt még citrusféle is akad, de a területen őshonos szilfaféléket is elültettek. Emellett 10 gyümölcsfát áttelepítettek a látógatóközponthoz, ahol így egy új gyümölcsöskertet hoztak létre.
Hirdetés
Peter Bosch, a Bentley igazgatótanácsának egyik tagja, arra is felhívta a figyelmet, hogy a luxusautóik utasterében is megtalálhatóak ez ilyen fákból készült díszbetétek, szóval az autóik belső tereit is visszatükrözik ezek a fák. Persze a most elültetett csemetéknek nem az lesz a sorsuk, hogy az autókhoz felhasználják őket, viszont jelezni szeretné velük a Bentley, hogy a faanyag felhasználásukat is fenntartható módon kezelik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?