100 km/h felett nézte be a trafit a BMW sofőrje Kakucson

A Kakucs Ring helyett a község főútján száguldozott, drága fotót kapott a rendőröktől

Mindösszesen 2 óra alatt sikerült 130 gyorshajtót fogniuk a rendőröknek, íme a 90 ezer forintos lesifotó a legdurvább száguldozóról.

Négy rendőrkapitányság illetékességi területére települtek ki múlt hét csütörtökön az egyenruhások, hogy előre tervezett sebességellenőrzést végezzenek 12 kamerával Cegléd, Dabas, Szigetszentmiklós és Vác térségében.

A mindösszesen 2 órás ellenőrzés során 130 gyorshajtót csíptek el a rendőrök.

Objektív felelősségen alapuló sebességtúllépés miatt 92 közigazgatási hatósági eljárás indult, a fennmaradó 38 sofőrt pedig meg is állították, 35-en összesen 240 ezer forintos helyszíni bírságot kaptak, három járművezető pedig közigazgatási bírsággal távozott, összesen 90 ezer forint értékben. Az akció gyorshajtási rekorderét Kakucs belterületén mérték be: egy sofőr a Fő úton száguldott át egy öreg 3-as BMW-vel, 101 km/órás sebességgel. Mindez természetesen a közvetlenül a falu mellett elhaladó M5-ös autópályán, illetve az annak a túloldalán elhelyezkedő versenypályán, a Kakucs Ringen sem lett volna probléma, ám a faluban a megszokott, 50 km/órás sebességhatár van érvényben. Így a BMW sofőrje a megengedettnél 51 km/órával gyorsabban hajtott, ezért pedig 90.000 forintos közigazgatási bírságra számíthat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?