100 milliárd dollárt ér a Tesla!

A Tesla az első amerikai autógyár, ami elérte a bűvös 100 milliárdos értékelést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla részvényeinek árfolyama meredeken emelkedik - dacára annak, hogy a vállalat profittermelő képessége jócskán elmarad a versenytársakétól. A piac mégis optimista és az eladások is emelkednek. Hol itt a baj?

A Wall Street meg lehet győzve arról, hogy a teljesen elektromos közlekedésé a jövő. A Tesla részvényei 3,6%-ot emelkedtek a szerdai kereskedési napon, így az árfolyam az 566$-os szintet is elérte. Ennél még sokkal fontosabb, hogy a New Street Research szerint a részvények árfolyamában további drágulás várható, a 800$-os szint is elképzelhető.
Mindössze egy hónap kellett, hogy a részvények ára 420 dollárról erre a szintre emelkedjen, ami 35%-os növekedést jelent. A Tesla ma többet ér, mint a Ford és a General Motors együttvéve, aminek elérésében az októberben jelzett profit és a kínai gyártás beindulása is segített. A Tesla szárnyalása egészen elképesztő. 2019 júniusától 2020 januárjáig megduplázódott a részvények ára, így nagyon jól járhatott, aki Elon Musk cégére fogadott.
Hirdetés

Vannak viszont akik sokkal szkeptikusabbak és nem gondolják, hogy az emelkedés tartós lehet. A Tesla papírjainak esésére is sokan várnak, mivel az emelkedő árfolyamot nem az autóipar általános jó helyzetével azonosítják, hanem a pénzügyi befektetői viselkedéssel és a pénzügyi szektor sajátságaival. Ők már egy újabb lufi kipukkanását látják maguk előtt, de látva a világ autógyárainak fejlesztési irányait, koránt sem biztos, hogy mostanában fog leáldozni a Tesla csillaga.
Hogy egy picit jobban megértsük a negatív vélemények okát, elég csak a következő 12 havi értékesítési előrejelzéseket megnézni az egyes gyártóknál. Ezen a listán a Tesla a nem túl előkelő 20. helyen áll, ugyanakkor a vállalat értékét tekintve az 5. a világ autógyártóinak sorában. Hogy ez mit jelent a jövőre nézve, azt nehéz megmondani, mivel a Tesla eddig komolyabb versenytárs nélkül szinte szabadon csábíthatta el más márkák vevőit, de a helyzet gyorsan megváltozhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?