100 milliós Ferrari sorsára hagyva a hóban

Ferrari 599 GTO - száguldás helyett hókupac alatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendszám nélküli Ferrari 599 GTO, tetején félméteres hókupaccal parkol a szabad ég alatt - hogyan történhet ilyen egy százmilliós álomautóval?

Nem mondom, autóbolond szemmel nézve nehéz ennél jobb ünnepi jókívánság-email illusztrációt találni: tél, hó, piros Ferrari - minden összevág, talán csak egy fenyőfa hiányzik a háttérből, de ne legyünk maximalisták. Nem tagadom, el is lőttem a poént ismeretségi körömben, aztán a képet nézegetve elkezdett kattogni az agyam. Poénkodás ide vagy oda, azért ez a fotó valahogy elkészült, és az autó körüli környezetet látván a nyakamat merem rá tenni, hogy nem szándékosan várták meg, amíg félméteres hó tornyosul a kocsi méregdrága, szénszálas anyagból készült tetején. Nem, nem, úgy tűnik, erről az 599 GTO-ról bizony megfeledkeztek - némi kutatás után kiderült, hogy Skóciában, egy ipari telepen tárolva. Ám józan ésszel nem fér a fejembe, egyáltalán hogyan maradhat télen a szabad ég alatt egy GTO?! Ki lehet ilyen balfék?! A karácsonyi kívánságaimnál említett, hőn szeretett 2CV furgonomnak én bizony garázst bérelek, hogy mire eljön az ideje (pontosabban: az anyagi lehetősége) a felújításnak, addig még maradjon belőle valami, és ne könnyítsem meg a rozsda dolgát esővel, hóval, latyakkal, no és persze az autó biztonsága is hasonlóan fontos tényező. Bár a dobozos Kacsák meglepően nem filléres holmik, a kis vakarcsom felújítva is morzsája lenne annak az alaphangon 320 ezer eurónak (kb. 90 millió Ft) amibe az 599 GTO kerül - ja, ez a potom összeg nettóban értendő! Elnézve az opciós listát, további 30-35 ezer euró, azaz kb. 10 millió forint laza könnyedséggel elszórható, tehát ha úgy tetszik, 100 milliós portéka roskadozik a hókupac alatt. Ha ezt előbb tudom, nem a Jézuskának írok levelet, ha valakinek ennyire nem kell ez a Ferrari, hát itt vagyok, ezer örömmel a nevemre veszem. Tessék megírni a pontos címet, már indulok is érte, a hó pedig maradhat, majd én letakarítom, garantálva, hogy először és utoljára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?