1000 kilométeres hatótávot ígér a Geely új villanyautója!

Jegyezd meg a Zeekr nevét, mert nagy durranás lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ legnagyobb hatótávolságú sorozatgyártású járművével rukkolt elő a Geely egyik almárkája, a Zeekr.

Egyelőre még elég ismeretlen a Zeekr autómárka, ám ez könnyen megváltozhat, amennyiben a gyártó ígérete valóban igaznak bizonyul. A frissített Zeekr 001 villanyautó ugyanis 140 kilowattórás akkumulátorcsomagot kapott, amivel 1031 kilométeres hatótávot érhet el. Érdekes formájú a Zeekr 001, leginkább egy kicsit púpos Porsche Panamerára hajaz a sziluettje. Tudod, hogyan nevezi a gyártója? Kapaszkodj! Luxus Safari Coupe! Hát, hogy mennyire lehet szafarizni a 4,97 méter hosszú crossoverrel azt nem tudjuk, viszont a műszaki adatai alapján ez egy elég gyors a autó. Az alapváltozat az egyetlen villanymotorjával is 286 lóerős, míg a csúcsváltozat két villanymotorral már 536 lóerőt tud. Utóbbi 100-as gyorsulása 3,8 másodpercet vesz igénybe.
Hirdetés
Kínában háromféle akkumulátorral elérhető. A legkisebb 86 kilowattórás, ezzel 546 km az autó hatótávolsága. A középső változat 100 kilowattórás, amivel már 741 kilométerre nő a hatótávolság. Igen ám, de itt jön a csavar, hiszen a legnagyobb, 140 kilowattórás akkumulátorral csak limitált példányszámban fogják gyártani. Ezer darab készül majd az 1000 kilométeres hatótávú változatból. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek a hatótáv adatok a kínai mérési ciklus (CLTC) szerinti értékek. A Zeekr 001 alapára Kínában 300 ezer jüan, ami körülbelül 16,5 millió forintnak felel meg, ám arról nincs információ, hogy tervezik-e az európai debütálást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?