1000 lóerő felett a Mercedes-AMG E-osztály

Bugatti szintre emelte az E 63 S Mercit a Posaidon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nincs pénzed Bugattira, de hasonló élményt szeretnél? Végy egy E 63 S Mercedest és bízd rá a Posaidonra. A végeredményben biztos nem fogsz csalódni.


Ha tuningról van szó, akkor a németek nem aprózzák el a dolgokat. A Posaidon sem tette, igen komoly fenevadat faragott a Mercedes-AMG E 63 S-ből. Az alapból 585 lóerős és 850 Nm forgatónyomatékkal bíró 5,5 literes V8-asból egy 6,5 literest csináltak. A plusz egy liter lökettérfogat-növekedés után 1020 lóerő és 1350 Nm áll rendelkezésre, így csupán 2,8 másodperc szükséges ahhoz, hogy álló helyzetből 100 km/órára katapultálja a méretes limuzint. A végsebesség 368 km/h is lehetne, azonban a gumik teherbírása miatt ezt 350 km/órára kellett korlátozni.
Hirdetés

Természetesen nem csak a nagyobb lökettérfogat járult hozzá a komoly teljesítménynövekedéshez. Optimalizálták a turbófelöltőt és az intercoolert, új kipufogórendszer került alá, átírták a motorvezérlő elektronikát, megerősítették a hétgangos váltót és mindkét tengely sperrdifit kapott. A műszerfal számlapja 380 km/óráig van skálázva, a TV funkció korlátozása szintén kiiktatásra került, így akár 300 km/h felett is nézhetjük kedvenc adásunkat, persze csak ha utasként foglalunk helyet a E 63 RS 850+ Merciben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?