1000 lóerőről pletykálnak a Lamborghini háza táján

A Lamborghini egy vadállattal készül Frankfurtra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Azt rebesgetik, hogy szeptemberben egy igazi csodáról hull majd le a lepel a Frankfurti Autószalonon.

Az Autocar magazin értesülései szerint a Lamborghini egy limitált szériás, 1000 lóerős hiperautóval készül a Frankfurti Autószalonra. A talán már nem is annyira titkos projekt állítólag az LB48H kódnévre hallgat, és tavaly valószínűleg a leendő vásárlók is vethettek már rá néhány pillantást.
Egyelőre még semmi sem hivatalos, de a Frankfurti Autószalon tájékoztatása szerint a Lamborghini szeptember 10-én, 11 órára tervez egy rendezvényt, ami az Aventador utódjaként is emlegetett, és a Terzo Millenio tanulmányautó által inspirált szuperautó hivatalos bemutatója is lehet.
Hirdetés

Túl sok műszaki paramétert egyelőre még nem közöltek, vélhetően a következő hónap folyamán kezdik majd el csepegtetni az információkat. Eddig mindössze annyit tudunk, hogy hibrid hajtáslánc lesz benne, és egy V12-es szívómotort fognak kombinálni 3 db elektromossal.
Ez a rendszer biztosítaná az 1000 lóerőt, ami jelentősen magasabb az Aventador SVJ 759 lóerős teljesítményénél. A becslések szerint a Lamborghini legújabb modellje kb. 2 millió fontos (~700 millió forintos) áron lesz kapható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?