1000 lóerős Audi szörnyeteg

Audi A5? Nem, csak annak látszik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezúttal nem a tuningműhelyek egymásra licitálásáról van szó, az Eklund Racing 1000 lóerős Audi kupéja nem vásárolható meg, így a közúton sem lehet majd vele találkozni.


Hogy miért éppen Audiból épít valaki gyorsulási versenyekre kitalált dragstert? A válasz egyszerű, napjainkban a négykarikás gyártó már teljes értékű tagja a világszerte ismert és elismert prémiummárkák táborának, így a versenyeken is kihasználható tulajdonság, hogy rá irányul a figyelem. Az Eklund Racing fehér színű versenyautója voltaképpen csak külsőségeiben mutatja magát A5 kupénak, az ultrakönnyű karosszériahéj alatt speciális felépítmény és technika rejtőzik. Az RS3 Sportback 2,5 literes, 340 lóerős, öthengeres turbómotorjából teljes átépítéssel és nitrós befecskendezéssel 1000 lóerőt sikerült kihozni, és az erő a hátsó tengelyen fog talajt. Ahogy a dragstereken szokásos, a hatalmas, ballonos abroncsokat nagyon puhára fújják, és indulás előtt tapadást javító anyaggal locsolják fel a pályát, ahol a pilóták a kerekek kipörgetésével, látványos füstfelhővel melegítenek be. Hogy a standard távnak számító negyed mérföldön, azaz 400 méteren milyen időre képes az Eklund Racing kocsija, egyelőre nem tudható, ugyanis éles futamon még nem próbálták ki az Audi A5-nek látszó gépet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 14:43
    Permalink

    Audi dragster?Miért ne?Hiszen az S2 Audikból őrült gépeket szoktak építeni,ami simán veri a Vipert,vagy Novát.Én azt mondom,ha ez az autó lenyom 400 méteren egy jól felkészített S2-est,akkor már jól sikerült.

Vélemény, hozzászólás?