110 éves a Bugatti, itt az évfordulós modell

Mostantól két modellhez is fűződik a 110-es évforduló a Bugattinál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kerek évfordulót ünnepel idén a Bugatti, aminek másként nem is adhatnának hírt, mint egy ünnepi modellel. 110 évvel ezelőtt alapította a márkát Ettore Bugatti, acélkék szörnyeteggel emlékeznek rá.


A 110-es szám már összeforrt a Bugattival, az igazi autórajongók egyből rávágják, hogy EB 110. A több mint 25 évvel ezelőtt bemutatott szupersportautó az alapító, Ettore Bugatti 110. születésnapjára készült, ám most a legújabb modell is viselheti a bűvös számot. Persze most nem az alapítót, hanem az alapítást ünneplik, 110 évvel ezelőtt kezdődött a Bugatti története. A Chiron Sportból pedig készítettek egy meglehetősen különleges és elegáns, de vérfagyasztóan baljós külsejű különkiadást.
Hirdetés

Matt acélkék fényezést kapott az első és az autó hátsó fele is, a nyers karbonszálas erősítésű műanyag elemekből meglehetősen keveset találunk. Annál több helyen köszönnek vissza a francia zászló színei, leglátványosabban a hátsó aktív, fékezésnél fékszárnyként felcsapódó légterelő alsó felén. A tükrökre is került zászló, valamint az ülések kárpitjára is, ezeket szintén az autó külső színéhez, valamint a féknyergek francia versenykék színéhez igazították. Persze több helyen, a fejtámlákba hímezve is feltűnik az egyedi embléma, valamint egy ezüst plakett is került állítólag a műszerfalra. 8,0 literes, négyturbós W16 hengeres motorján viszont nem változtattak, de az 1500 lóerő és 1600 Nm nyomaték még egy ideig azért elég lesz a ligában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?