110 éves az Alfa Romeo, megújult tárlattal nyílt újra a múzeum

Sosem látott kiállítással ünnepli az Alfa Romeo 110 éves évfordulóját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa Romeo egy szenvedély, ezt még az is tudja aki sosem Alfázott életében. A márka élő történelem, ami már 110 éve íródik, a gyártó megújult múzeummal várja a rajongókat.

Az Alfa Romeo Milánó mellett, Arese-ben álló múzeuma egy időre bezárta kapuit és az újranyitást egy olyan alkalomra szervezték, aminél jelesebbet nem is találhattak volna. A bezárását a felújítása indokolta, így tegnap, június 24-én a márka 110 éves évfordulóján egy belülről teljesen felújított, alaposan kibővített tárlattal nyitott meg újra kapuit ünnepélyes keretek között. Az Alfa Romeo múzeumában mostantól külön tárlatot nézhetnek meg a rajongók a több mint 50 éve íródó kapcsolatról a Carabinierivel, eredeti csendőrségi Alfákat nézhetnek meg közelről, köztük egy olyan érdekes modellt, mint a Matta, ami lényegében az Alfa válasza volt a Willys Jeepre.
Hirdetés
A megújult Alfa múzeumban tematikus tárlatok várják a látogatókat, de a legelső teremben egy különleges válogatás fogadja őket a márka legjelentősebb modelljeivel. Külön szekciót kaptak a tanulmányautók, a versenyautók, a motorok, valamint a különleges járművek, hiszen az Alfának verseny motorcsónakja és még repülője is volt. Olyan területeket is publikussá tettek, amik azelőtt nem voltak látogathatóak, ezekben 150 olyan autót, tanulmányautót és versenyautót láthatunk, amik magángyűjteményből származnak és eddig nem láthatta a közönség.
Hirdetés
A gyártó méltón büszke az eltelt 110 évre és a rajongókra, akik szívből imádják az Alfát. Az is tisztában van vele, hogy az Alfa több mint életérzés, egy élmény, egy szenvedély, aki nem is Alfázik. A rajongóknak online élő bejelentkezéssel és exkluzív tárlatvezetéssel készültek, először leshettünk be az új helyekre mi is, aki viszont a meghívottak között volt, az láthatott még egy újdonságot, ami már nem a múlt, hanem sokkal inkább a jövő. Most mutatkozott be először élőben a Giulia Quadrifoglio GTA és GTA m. A sportszedán súlyát lecsökkentették, motorjának teljesítményét megnövelték, a 2,9 literes biturbó V6-os 540 lóerőt teljesít, ezzel az egy lóerőre jutó súly aránya csupán 2,82 kiló. Az Alfa különleges ünnepély sorozatot tart a múzeumban, melyen június 28-áig vehetnek részt a látogatók. Az interaktív elemekkel kibővített tárlat viszont egész évben látogatható lesz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.06.27. at 21:00
    Permalink

    Az Alfa múzeum eddig is a világ egyik legjobb múzeuma volt (egyedül a Mercedesnek van jobb). Remek dizájn, és persze a tekintélyt parancsoló régmúlt dicső darabjai. A fényképen szereplő tanulmányok csarnoka pl totál ugyanannak tűnik mint amilyen tavaly volt, persze ettől még lélegzetelállító.

    A Carabinieri kocsikat viszont megnézném szívesen, mintha létezne nekik egy külön múzeum is valahol (talán Rómában?).

    Apró adalék, aki nem délnek veszi az irányt, a sinheimi műszaki múzeum is megnyitott egy Alfa kiállítást ( http://egzostive.com/110-eves-az-alfa-sinsheim-mythos-hu/ ), ajánlom mindenkinek akit érdekel a márka.

Vélemény, hozzászólás?