1100 dolgozójától válik meg a Jaguar Land Rover

422 millió fontos veszteség a Jaguar Land Rovernél, munkahelyeket szüntetnek meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koronavírus számos gyártónál okozott jelentős bevételkiesést, így a Jaguar Land Rovernél is. A gyártónál súlyosbító körülmény, hogy tavaly év végén is hasonlóan magas veszteséget könyvelt el.

A legtöbb autógyártó leállásra kényszerült idén márciusban, a bevételi veszteség garantálható volt, a mértéke viszont nem volt megjósolható, most már tudjuk a számokat is. A Jaguar Land Rovernél összesen 422 millió font veszteséget könyveltek el márciusban, aminek következtében most munkahelycsökkentésre kényszerülnek. 1100 ideiglenes munkaerőt küldenek el a vállalattól globálisan, mely a tavaly év végi elbocsátásokon felül értendő. A JLR 2019 utolsó negyedévére 500 millió fontos veszteséget könyvelt el, minek következtében 5000 dolgozót küldtek el a cégtől.
Hirdetés
A legfrissebb elbocsátási hullám a JLR fő gyáregységét, Solihullt is érinti, ott 400 dolgozótól válnak meg. A brit gyártó eközben lassan beindítja gyártósorait, jelentősen lecsökkent kapacitással, Solihull, Halewood és a szlovák gyár is termel már, Bromwich azonban zárva marad. A Land Rover most egy új modellre koncentrál igazán, az új Defenderre 22 000 előrendelés érkezett. A JLR-nél nagy számokat várnak a modelltől, ám ez az adat egyelőre csak alig több, mint amennyi a leköszönő modellből fogyott el az utolsó évében, 2016-ban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?