1150 lóerős Amerika legújabb sportautója

Az Aria az igazi nagyvadakat támadja 1150 lóerős hibridhajtásával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerika egyre inkább a valódi szupersportautókra koncentrál, a Hennessey után most az Aria is az igazi nagyok nyomdokaiba lép 2,7 másodperces gyorsulású autójával.


Igazán komolyan vehető sportautóból eddig nem készült túl sok Amerikában, na persze nem az izomautókra gondolunk. A Bugatti, a Koenigsegg, vagy a Ferrari ellenfelének tekinthető autókból viszont most egyre több születik, most például az Aria érkezett új gyártóként. A Los Angeles-i Autószalonon bemutatkozott Aria FXE nem viccel, 1151 lóerőt sajtoltak ki belőle, méghozzá hibrid hajtáslánccal. Az Aria kétféle konstrukcióban fogja gyártani a sportkocsit, az FE lesz a mezítlábas egy 6,2 literes V8-as motorral, aminek az erejét nem is árulták el, hiszen nem ez a lényeg, hanem az FXE.
Hirdetés

A csúcsváltozat szintén V8-assal dörrent a világba, ez 720 lóerőt termel, emellett viszont van két villanymotor is, amik összteljesítménye 540 lóerő. A motorok összesen 1150 lóerőt képesek eljuttatni a hátsó kerekekhez 7, vagy 8 fokozatú duplakuplungos automata váltón keresztül. Az Aria teljesítménye papíron elég jól mutat, a becsült gyorsulása is 2,7 másodperc, amivel már a Nissan GT-R-t is megszorongathatja, na persze abban nincs villanymotor. Az Aria 400 darab sportkocsit szeretne eladni első körben, ám árukat egyelőre nem árulták el, csupán pletykákból hallani, hogy darabonként közel egymillió dollárt szeretnének kérni értük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?