1200 lóerős villanyhajtású Audi RS3

A Schaeffler az Audi RS3 LMS alapjaira épített villanyautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a négy karikát gondosan eltüntették róla, a Schaeffler fejlesztette villanyautóban már az első pillanatban felismerhető az Audi.


A Schaeffler vállalat neve az utóbbi években szorosan összeforrt a Formula e-ben szereplő Abt csapattal, amely idén már az Audi teljes gyári támogatását élvezi. Így már nem is olyan meglepő, hogy új projektjükhöz a négykarikás márka egyik autóját használták alapul. A német cég ezzel a brutálisan erős járművel szeretné megmutatni, hogy milyen gyorsan kamatoztatható és átültethető a versenypályákon szerzett tapasztalat az utcai autókba.
Hirdetés

A brutális jelző pedig egyáltalán nem túlzás, hiszen a 4ePerformance névre keresztelt Audiban négy villanymotor kapott helyet, amelyek egyenként 220 kW teljesítményűek, és a futamgyőztes ABT Schaeffler FE01 (Formula E) versenyautóból származnak. Az összteljesítmény tehát 880 kW, amely körülbelül 1200 lóerő. Ezzel az erővel felruházva kevesebb mint 7 másodperc alatt gyorsul 200 km/h sebességre az autó, amelynek karosszériáján alig változtattak. A négy elektromos motor egyébként egy-egy kereket hajt, az akkupakk pedig 64 kWh-ás. Az alábbi videóban mozgás közben is megnézheted az autót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?