1200 lóerősre gyúrja a Hennessey az új Corvette C8-at

Az amerikai tuningcég nem szerénykedik, durván izmosítana az új Corvette-en

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aki túl türelmetlen, hogy kivárja a C8-as Corvette ZR1-es változatát, hamarosan a Hennessey műhelyében találkozhat álmai sportautójával.

Azt csicsergik a madarak, hogy a középmotoros Corvette ZR1 hibrid hajtásláncot kap majd 900 lóerő körüli teljesítménnyel. Ám arról még semmit nem tudni, hogy mikor érkezik a „gyári tuning”. De semmi baj, hiszen a texasi Hennessey tuningcég máris rárepült a legújabb Chevy sportautóra és ígéreteik szerint hamarosan már az ügyfeleik garázsába is begurulhat a durván izmosított modell.
A Hennessey ugyanis 1200 lóerőben gondolkodik, viszont azt nem részletezték, pontosan hogyan is érik majd el ezt a teljesítményt. Annyi biztos csak, hogy a V8-as motor alkatrészei közül lecserélnek néhányat, kovácsolt alumínium dugattyúkat építenek be, két turbófeltöltőt alkalmaznak majd és a duplakuplungos sebességváltót is „megerősítik”.
Hirdetés
A teljesítménynövelő kúrán kívül állítható futóművel, Brembo fékrendszerrel és szénszálas műanyagból készült légterelőkkel is felszerelik a C8-as Vette-t, amit John Hennessey ígérete alapján 2020 elején már megrendelhetnek az érdeklődők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?