130 ezer forint a négyajtós Opel Astra J felára

Új arcot ölt és dízellel erősít az Opel Astra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elérkezett ráncfelvarrásához a 2009-ben bemutatkozott Opel Astra J. Nem csak új arcot, friss motorokat, sofőrsegédeket is kapott.

Ötajtósként 2009-óta ismerjük az Opel tizedik generációs kompakt modelljét, azaz a negyedik generációs, a soron következő I-betű helyett J-vel jelölt, az Insigniával kezdett dizájnnyelvű Astrát, melyből 2010-ben láthattuk meg a kombi, Sports Tourer változatot, tavaly a háromajtós GTC-t, s idén érkezett a négyajtós Sedan. Már a GTC is egyedi frontot kapott, az e hónap elején bemutatkozott négyajtós verzió orr-részét pedig trükkösen nem mutatták meg a gyáriak. Az is új ugyanis, ahogyan mostantól az ötajtósé és a Sports Toureré is.

Noha az Astra sok frissítésre nem szorult - Európa legnépszerűbb szegmensében a harmadik, Németország pedig a második legjelentősebb eladási darabszámokkal büszkélkedhet (nálunk azonban elődje, az Astra Classic III is előzi), természetesen nem csak fizimiskája, műszaki töltete is megújul. A gyárilag autógázra, azaz LPG-re felkészített verzióban is elérhető, 140 lóerős 1.4 Turbo benzinmotor nyomatéka átmeneti túltöltéssel 220 Newtonméterre nőhet. Az igencsak szerteágazó (1.4, 87 és 100 LE, 1.4, Turbo 120 és 140 LE, 1.6, 115 LE, 1.6 Turbo, 180 LE) motorkínálat új benzines csúcsa az OPC-vel elérhető 2.0 literes turbó 280 lóerővel. A dízelek szintén nem szerény (1.3 CDTI, 95 LE, 1.7 CDTI, 110, 125 és 130 LE; 2.0 CDTI, 165 LE) sorát az Insigniában idén megjelent, dupla turbós, 195 lóerős 2,0 literes egészíti ki. A kompakt kategóriában most is sokrétű motorkínálattal elérhető Astra palettája jövőre újabb, 1,6 literes DISI (közvetlen befecskendezéses) benzinmotorral gazdagodik majd.
Az eddig ergonomikus, AGR-tanúsítványos (opciós) komfortüléseiről és eltalált, elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros, de Watt-rudas, opcióként elektromos, adaptív és hangolható karakterisztikájú FlexRide lengéscsillapító-rendszeres futóművéről híres Astra mostantól sofőrsegédjeiről is ismertté válhat. A kompakt kategóriában egyedi és ritka tételek szép számmal kerülnek bele, adaptív fényszóróját és táblafelismerő-rendszerét immár radaros, távolságtartós tempomat, sávtartó és ráfutásos ütközés veszélyére figyelmeztető rendszer is kiegészítheti, parkolni a radaros rendszereken túl tolatókamera is segíthet, de akár az üres és elegendő méretű helyet felismerő és oda bemanőverező elektronika is szerepelhet az autóban.
Hirdetés

Az Opeltől jól ismert FlexFix kerékpártartó alapesetben továbbra is két kerékpárt tud szállítani, de egy hozzá rendelhető adapterrel immár – a Zafiráéhoz ismert módon – négy bicikli szállítására is képes lehet. A GTC-éhez hasonló, de azokétól eltérő orrú új Astrákhoz a LED-es menetfény immár nem csak xenon, hanem halogén fényszórók mellé is elérhető. A hátsó lökhárító is friss formájú, az ötajtósokon és a kombikon egy látványos krómcsíkkal hangsúlyozott – aki a segítségek ellenére elvéti a tolatást, újabb tételt cserélhet. Akinek viszont megtetszett a friss Astra, ötajtósként 4 570 000 forinttól rendelheti a 87 lóerős alapbenzinessel, a négyajtós felára állítólag ugyanúgy 130 000 forint, mint a 100 lóerős 1.4-es benzinesé, azaz az akár taxizásra is alkalmas, 460 literes csomagterű Astra Sedan 4 700 000 forinttól lesz elérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?