135 000 Teslát hívnak vissza szoftveres hiba miatt

Fontos irányító-berendezéseket és kezelőszerveket veszthetnek el a Tesla sofőrök egy hiba miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai hatóság már januárban felszólította a Teslát, hogy hívjon vissza 158 000 autót, mert hibásak. A kivizsgálás rávilágított, hogy valóban baj lehet a legtöbbel.

Visszahívással válaszol a Tesla az amerikai hatóság, az NHTSA által feltárt hibára, mely közel 135 000 eladott autót érint. A vizsgálat során kiderült, hogy a Teslák kijelzője mögött dolgozó 8 GB-os eMMC NAND háttértár képes komoly hibát produkálni, ha megtelik. A kijelző elsötétül és nem indul újra, ami a Teslák esetén azt jelenti, hogy fontos kezelőszerveket nem tud használni a sofőr, mint a tolatókamera, a klímapanel, de az Auto Pilot funkció sem érhető el ilyen esetben. A probléma nem tűnik életveszélyesnek, mivel az autó működőképes marad, ugyanakkor a nem használható klímakonzol miatt a szélvédő páramentesítése sem lehetséges, ami már okozhat gondokat. Az NHTSA 158 000 autó visszahívására szólította fel a Teslát, ám kiderült, ennyit nem szükséges, ugyanis amin végeztek már utólagos szoftverfrissítést, vagy kicserélték a háttértárat már az újabb, 64 GB-os verzióra, annál ilyen hiba nem jelentkezik. Így is 134 951 autót kell visszahívniuk, 2012-2018 között gyártott Model S-ek és 2016-2018 között gyártott Model X-ek az érintettek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?