140 ezer új Focust hív vissza a Ford

Elázhat az amerikai Ford Focus ablaktörlője

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európai visszahívásról egyelőre nincs hír, az Egyesült Államokban azonban egy apró szigetelés miatt 140 ezer új Focust szólít szervizbe a Ford.

Az amerikai közúti felügyelet, azaz a National Highway Traffic Safety Association hivatalos bejelentése szerint a Ford 140 ezer, 2010. augusztus 1. és 2011. október 18. között gyártott, már harmadik generációs Focust hív vissza, ugyanis utasoldali ablaktörlőmotorjának elektromos csatlakozása nem kellően szigetelt, víz juthat a vezetékhez, ezért az ott rövidzárlatot okozhat, s az ablaktörlő megállhat, mely eset zuhogó esőben balesetveszélyt jelenthet.
Az amerikai Focus-tulajdonosoknak nem kell mást tenniük, mint egy márkaszervizt felkeresni, ott ingyenes átvizsgálás során szükség szerint tisztítják, és új, megfelelő szigeteléssel látják el az említett csatlakozót. Amennyiben a beszivárgott víz már megtette korrodáló hatását, akár a teljes ablaktörlőmotort cserélhetik - természetesen azt is ingyenesen.
Hirdetés
Mivel európai visszahívásról egyelőre nincsen hír, a hiba minden bizonnyal csak az Egyesült Államok piacára gyártott, az európaiaktól eltérő részletmegoldásokat tartalmazó Focusokat érinti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 01:01
    Permalink

    Már a II. generációs (európai) Ford Focus is beázott itt-ott. Egyszer a jobb oldali fényszóró búra ment tele vízzel, másszor meg a vezető felőli ajtó szélvédőjén szivárgott bele a víz az ajtóba, úgy kellett egy lyukat fúrni, hogy alul kicsöpögjön belőle.

  • 2017.10.31. at 01:01
    Permalink

    Már egy korábbi focusnál is beázott a pollenszűrő, amit érthetetlen okból a kabinon kívülre, éppen a vizelvezető csatornához építettek be. Nem csoda, hogy a “forszírozott kihívás” megtette a rossz hatását! 😉

Vélemény, hozzászólás?