15 éve élesztették újra a Minit

Jubilál a Mini: 15 éve a BMW égisze alatt éledt újra a márka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1994-ben vásárolta meg a BMW a brit autógyártótól a jogokat, 2001-ben pedig legördült az első darab a prémium kisautóból.


A klasszikus, Mr Bean féle Minit 1959-2000 között gyártották. 1994-ben a BMW csoport megvette a jogokat a brit gyártótól, és teljesen újrapozicionálva indították újra a márkát. A mai, modern Mini 2001-ben gördült le a gyártósorról és 15 éves fennállása alatt 2,5 millió talált gazdára világszerte 110 országban. Ez idő alatt a munkaerő is közel megduplázódott, 2400 főről 4500-ra nőtt. Az oxfordi összeszerelő üzemben napi 1000 autó hagyja el a futószalagot, a termelés három műszakban folyik.
Hirdetés

A márka másfél évtizedes fennállása alatt számos modell készült. Az ötajtóstól a Clubmanig, a háromhengeres belépő szinttől a csúcs JCW-ig sokféle kivitel megtalálható a palettán. A jelenlegi pletykák alapján pedig úgy hírlik, hogy hamarosan egy kompakt méretű szedán is csatlakozhat a már meglévő kivitelek mellé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?