15 ezer kilométert futott Mazda3-ak a premieren

Lábon Hirosimából Frankfurtba - a fél világot bejárják az új Mazda3-asok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ugye milyen jó lenne egy új Mazda3, pláne keveset futott teszt-/bemutatóautóként. Nos, a még meg sem jelent szériából már a frankfurti premieren lesznek 15 ezer futott példányok.

Az első gyári képeivel és adataival már ismerhető új Mazda3 szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon ünnepli közönségpremierjét, de a hármas igazi rajongói már most azon törik a fejüket, hogy mikor érkeznek haza az első példányok, s persze jó vételt áhítva azon is töprengenek, hogy mikor lesznek ejtett árú alig használt, bemutatóautókként elérhetők. Hiszen járgányt úgy érdemesebb venni, mint teljesen újonnan. Számukra jó hírünk, hogy már a frankfurti közönségpremieren lesznek előszériás, 15 ezer kilométert futott példányok.
A Mazda ugyanis hirosimai központjából indít nyolc példányt, melyek saját lábukon, a fél világon és 15 ezer kilométeren keresztül jutnak el Frankfurtba. Üröm az örömben, hogy a konvoj tagjait vélhetően nem fogják értékesíteni.
Az újságírók és bloggerek által vezetett új Mazda3-asokban kivétel nélkül 2,0 literes, 120 lóerős Sky Activ benzinmotor dolgozik hatsebességes váltóval. A Hirosimából 10 nap múlva startoló autók kilenc időzónát érintve átszelik Oroszországot, azaz a föld legnagyobb országát, mielőtt elérik Belorussziát és Lengyelországot. Az autók szeptember 7-én, pénteken érkeznek meg Frankfurtba, ahol a sokat emlegetett Frankfurti Autószalon első sajtónapjával 10-én nyitja meg kapuit. Az utazás figyelemmel kísérésére a Mazda létrehozta a www.mazdaroute3.eu, illetve a www.mazda.hu/mazdaroute3 weboldalt, melyeken az ígéretek szerint a teljes utazás végigkövethető lesz, útinaplóval, képekkel, videókkal színesítve.
Hirdetés
[kepallojobb=351959]23 évvel ezelőtt is élmény lehetett a Mazdák fél világot átszelő túrája, az eddigi legmodernebb kompakttal minden eddiginél komfortosabbnak is ígérkezik[/kepallojobb]
Ez amúgy már a harmadik alkalom, hogy a Mazda modelljei ilyen extrém tartósteszten vesznek részt. 1977-ben német újságírók vezettek két Mazda 323 Sportot Japánból Frankfurtig. Ezt a sikeres expedíciót egy újabb követte 1990-ben, akkor négy Mazda 626-os haladt végig a korábbi Szovjetunión, most az eddigi legfejlettebb Mazda kompakt lép nyomdokaikba, mi azért nem titkoltan még jobban irigyeljük a korábbi túrák résztvevőit.
A Hirosimából hajóval induló autók a Japán-tengeren átkelve a legtöbb kilométert Ázsiában teszik majd meg. Oroszország csendes-óceáni kikötőjétől, Vlagyivosztoktól nyugat felé, augusztus elejétől menetelnek. Egy-egy 3-6 napig tartó etapban átlagosan 2100 km-t haladva hét főbb megállója lesz a túrának. Annak a túrának, amely lehetőséget ad majd arra, hogy a vezetők – újságírók, bloggerek és Mazda-kedvelők a világ minden tájáról – szokatlan körülmények között ismerkedjenek meg az új Mazda3-mal, különböző kultúrákkal és szokásokkal találkozzanak, valamint persze beszámoljanak élményeikről és az új modell futásáról.
Az újdonság egyébként a Frankfurti Autószalonon is izgalmas programokkal várja majd a látogatókat és az érdeklődőket. Aki nem kap meghívást a fél világot átszelő Mazda3-próbára, az ott mindenképp megismerkedhet majd személyesen is a hazai piacra is még idén várható új modellel. Mi pedig természetesen még reménykedünk, hogy landol egy meghívó postafiókunkban az első Mazda3 tesztre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 00:52
  Permalink

  Ez egy remek út lesz, rengeteg kalanddal, és nem utolsó sorban
  remek reklám a Mazdának. Egyik rokonom négy éve vett egy Hondát, de
  halvány fogalma sem volt a Mazdáról-elismerte, még a nevét sem ismeri,
  nem a jellemzőú tulajdonságait. De orvos fiának odaadta négy hónapra,mert a 7 éves Audija a dokinak kigyulladt és addig tartott a rendbe tétele. Szóval igaza volt annak az ujságírónak, aki azt mondta egy cikkében:nem ismerik a Mazdát. A tájékozatlanság pedig nem jó dolog, de nem könnyű a japánoknak
  megmutatni, mert európában irtózatos német ömlengés van-pénzünk meg kevés.

Vélemény, hozzászólás?