1,5 nap alatt elfogyott a villanyautókra szánt 3 milliárd forint

Újabb fordulat a villanyautó-támogatás témakörében: kiürült a 3 milliárd forintos keretösszeg

Ennyi volt, kész vége, kiürült a 3 milliárd forintos villanyautó-támogatási keret.

Mint az jelenleg olvasható az elektromobilitas.ifka.hu weboldalon, az elmúlt 1,5 nap alatt közel 1500 pályázó jelentkezett az E-AUTO-2021/lakossági kódszámú elektromos gépjárművek beszerzésének támogatását célzó pályázati kiírásra. Ennek részleteit ugyebár májusban ismerhettük meg, majd nem épp gördülékenyen június 14-én indult a támogatás.
Hirdetés
Az első etapra szánt 1 milliárd forintos keretösszeg annak ellenére fél napig sem tartott, hogy a pályázás csöppet sem ment gördülékenyen. Alighanem a vevők és az érdeklődők jelentős részét hidegzuhanyként érte a ma reggeli információ, mely szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel június 15-étől a teljes, 3 milliárd forintos összegre lehetett pályázni. Ez sem tartott sokáig.Mint arról az IFKA tájékoztatást adott: a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt az érdeklődők 2021. június 15. 12:01 percig nyújthatták be pályázataikat, a benyújtás lehetősége ekkor lezárult.
Hirdetés
Közleményük szerint a Pályázati Kiírásban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.06.15. at 22:38
   Permalink

   Kinek? Mennyi egy elektromos autó árában az áfa? Kifizetem, aztán más néven visszakapom. A támogatás majdnem 0, akár adókedvezménynek is hívhatjuk, amit csak ritka kevesen vehetnek igénybe, 1500 ember a 10mill-bol. Nagyjából csak a Spring esetén több a 2,5m mint az áfa.

 • 2021.06.16. at 15:33
  Permalink

  Az a baj kis hazánkkal, hogy nem lehet benne tervezni.
  Eredetileg úgy volt, hogy 3 részletben egy-egy milliárd összegű keretet biztosítanak, az első keret majd júniusban lesz. Meg is nyitották az első keretet jún 14.-n. No ez pár óra alatt elfogyott – mellesleg várható volt.
  Nem tudom ki volt az, aki erre elfelejtette, hogy mit kommunikáltak, másnap megnyitották a maradék 2 milliárdot.
  Nem maradtam le semmiről, ha esetleg valaki azt mondaná, hogy ezért vagyok dühös. (Nincs ennyi pénzem autóra.) Azért vagyok dühös, mert ha kinyilatkozzák, hogy a következő forduló x hónap múlva lesz, akkor legyen akkor! Ne legyen kiskapu, törvényváltoztatás, kerülő! Megint csak az ügyeskedők, a haverok jutottak hozzá a kedvezményhez.
  Felháborító!

Vélemény, hozzászólás?